-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Microsoft“ išleido operacinės sistemos atnaujinimą „Windows 8.1“

Spalio 17-ąją startuoja „Windows 8.1“ operacinės sistemos atnaujinimas. Vartotojai iš 230 šalių, tarp jų ir lietuviai, jau gali susipažinti su atnaujinimu svetainėje Windows.com. „Windows 8“ naudotojai galės nemokamai parsisiųsti atnaujinimą iš „Windows Store“ programėlių parduotuvės spalio 18 dieną. Tą pačią dieną „Windows 8.1“ pradedama diegti naujuose įrenginiuose ir bus atskirai parduodama parduotuvėse.
Operacinės sistemos atnaujinimas „Windows 8.1“
Operacinės sistemos atnaujinimas „Windows 8.1“ / „Microsoft“ nuotr.

„Šis „Windows“ atnaujinimas atkeliauja drauge su naujais įrenginiais, kuriuos vis labiau pamėgsta vartotojai. Planšetiniai kompiuteriai, universalūs nešiojamieji kompiuteriai ir naujausi verslo kompiuteriai – daugelis šių įrenginių gaminami su lietimui jautriai ekranais, todėl „Windows 8.1“ leis pilnai išnaudoti jų galimybes“, – sakė „Microsoft Lietuva“ vadovas Kristijonas Kaikaris.

„Windows 8.1“ patobulinimai

Lengviau pritaikyti vartotojui. „Windows 8.1“ pradžios ekrane vartotojas gali nusistatyti įvairius plytelių dydžius, taip pat yra didesnis ekrano fonų ir spalvų pasirinkimas. Be to, vartotojas gali pasirinkti, nuo kurio ekrano nori pradėti naudotis „Windows“ – nuo „Start“ ekrano arba nuo gerai pažįstamo darbastalio. Visi „Windows“ įrenginiai gali likti suderinti su sinchronizuojama „Microsoft“ paskyra.

„Start“ mygtukas ir paprastesnė navigacija. Su „Windows 8.1“ grįžta ir gerai pažįstamas navigacijos įrankis – „Start“ mygtukas. Atnaujintas programų peržiūros variklis leidžia greitai peržiūrėti visas kompiuterio programas, o skiltis „Pagalba + patarimai“ pataria, kaip efektyviau jas paleisti.

Efektyvesnė paieška. Naujoji „Bing Smart Search“ leidžia paprastu būdu ieškoti internete vienoje programėlėje, kuri pritaikyta lietimui jautriems ekranams. Tereikia perbraukti pirštu ar suvesti ieškomą žodį „Start“ ekrane ir „Bing Smart Search“ suras dokumentą kompiuteryje, nuotrauką „SkyDrive“ talpykloje, programėlę, dainą ar interneto svetainę.

Turtingas programėlių komplektas. „Windows 8.1“ įdiegiama iškart su naudingų programėlių komplektu: „Skype“, patogi pašto programėlė, „Bing Food & Drink“ receptų paieška, vaizdo įrašų peržiūros programėlė „Xbox Video“, naujoji interneto naršyklė „Internet Explorer 11“. Be to, „Windows 8.1“ gali dirbti su 3D spausdintuvais, t. y., tokį spausdintuvą bus galima paprastai prijungti prie kompiuterio, spausdinti ir kompiuteris atpažins 3D formato failus.

Patobulintas daugiaprogramis režimas. „Windows 8.1“ leidžia vienu metu ekrane paleisti iki keturių programų, keisti jų užimamą erdvę bei vienai programai paleisti kitą. Taip pat pagerėjo kelių monitorių režimas, todėl galima pasirinkti, ar tą patį vaizdą norima matyti per visus ekranus, ar paskirstyti atitinkamai per keletą ekranų.

„SkyDrive“ integracija. Vartotojui pageidaujant, „Windows 8.1“ gali būti glaudžiai susiejama su „SkyDrive“, o tai leis kurti, redaguoti, išsaugoti ir dalintis failais praktiškai visur su bet kuriuo „Windows“ įrenginiu.

Atnaujinta „Windows Store“ programų parduotuvė. Naujas išdėstymas ir kategorijos (pvz., „New & Rising“) leidžia matyti naujausias programėles. Asmeninės rekomendacijos bus kuriamos „Bing“ pagrindu ir padės surasti tas programėles, kurių labiausiai reikia. „Windows Store“ parduotuvė nuolat pildosi naujomis programėlėmis, tokiomis kaip „Evernote“, „Facebook“, „Hulu Plus“, „Adobe Photoshop Express“, „eBay“, „Netflix“, „NOOK“.

Kaip atnaujinti turimą programinę įrangą?

„Windows XP/Vista“ naudotojai, norėdami atsinaujinti į „Windows 8.1“, turės atlikti pilną disko išvalymą. „Windows 7“ vartotojams po „Windows 8.1“ instaliacijos reikės iš naujo įdiegti darbastalio programas.

„Windows 8“ naudotojai atnaujinimą ras „Windows Store“ parduotuvėje, o „Windows 8.1 Preview“ naudotojai turės apsilankyti Windows.com, kur ras atsinaujinimo nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius