Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Microsoft“ įspėja apie saugumo spragą, kuri gali pakenkti 900 mln. „Internet Explorer“ vartotojų

Kompanija „Microsoft“ pranešė apie „kritinę“ operacinės sistemos „Windows“ saugumo spragą, kuri gali pakenkti 900 mln. interneto naršyklės „Internet Explorer“ vartotojų. Programuotojai tebeieško būdų, kaip ją pašalinti.
Virusai puola
Virusai puola / Alvydo Opulskio/15min.lt fotomontažas

Anot „Microsoft“, saugumo spraga yra visose „Windows“ operacinėse sistemose, pradedant „Windows XP“ ir baigiant „Windows 7“. Pasinaudodami ja programišiai gali pasisavinti vartotojų asmeninius duomenis ar įsilaužti į jų kompiuterius, praneša dailymail.co.uk.

Tiesa, problemos gresia tik vartotojams, kurie naudoja interneto naršyklę „Internet Explorer“. Kitas interneto naršykles, tokias kaip „Firefox“, „Chrome“ ar „Safari“, naudojantys vartotojai gali būti ramūs, nes problema – „mhtml“ failų palaikymas. Šios naršyklės tokių failų nepalaiko.

„Microsoft“ aiškina, kad spraga yra operacinėje sistemoje „Windows“, tačiau manoma, kad tai yra daugiau taktinis žingsnis, siekiant, kad vartotojai nesirinktų kitų interneto naršyklių.

„Microsoft“ išleido laikiną pataisymą, kuris užblokuoja galimybę pasinaudoti saugumo spraga, išjungdamas „mhtml“ palaikymą (pataisymą galite atsisiųsti čia). Tačiau kompanija vis dar bando sukurti ilgalaikį problemos sprendimą.

Kompanija teigia neturinti duomenų, kad programišiai būtų pasinaudoję šia saugumo spraga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius