Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Microsoft“ pasiūlys nemokamą apsaugą nuo virusų

Kompiuterijos milžinė „Microsoft“ paskelbė pasiūlysianti nemokamą apsaugą nuo virusų antroje kitų metų pusėje.
„Morro“ bus pritaikyta dirbti su visomis naujausiomis „Windows“ šeimos operacinėmis sistemomis.
„Morro“ bus pritaikyta dirbti su visomis naujausiomis „Windows“ šeimos operacinėmis sistemomis. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tuo pačiu „Microsoft“ 2009-ųjų birželį liausis pardavinėjusi „OneCare“ – integruotą personalinių kompiuterių techninės priežiūros ir saugumo produktą. Naujoji programa, kodiniu pavadinimu „Morro“, bus neįmantri ir pritaikyta mažesnio galingumo kompiuteriams. Ją bus galima parsisiųsti nemokamai. „Morro“, kaip skelbia BBC, bus suderinama su „Windows XP“, „Windows Vista“ ir „Windows 7“ operacinėmis sistemomis.

„Microsoft“ tokį sprendimą priėmė dėl to, kad „OneCare“ nesugebėjo giliau prasiskverbti į jau seniai perpildytą antivirusinių ir saugumo programų rinką, kurioje dominuoja tokie šios srities gigantai kaip „Symantec“ ar „McAfee“. Nuo „OneCare“ pasirodymo 2006-ųjų gegužę „Microsoft“ sugebėjo atsiriekti tik 2 proc. kompiuterių apsaugai skirtų programų rinkos.

„Microsoft“ pranešime teigiama, kad „Morro“ išskirtinis bruožas bus mažas poreikis kompiuterio resursams. Todėl akcentuojama, kad tai bus idealus sprendimas vartotojams, turintiems mažo pralaidumo interneto ryšį arba ne itin sparčius kompiuterius. „Microsoft“ mano, kad „Morro“ bus itin patraukli vartotojams, įsigijusiems sąlyginai negalingus nešiojamuosius kompiuterius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius