Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mobiliąsias programėles galima kurti ir be programavimo įgūdžių

Lietuvoje sparčiai išpopuliarėjusios protų kovos keliasi ir į mobiliuosius telefonus – Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentai pristatė jų principu paremtą edukacinį žaidimą apie kiną „Movie Llama – Cinema Quiz“. Pasitelkę kūrybiškumą ir nemokamą žaidimų kūrimo įrankį „Tutotoons“, jie jau po poros dienų žaidė pačių sugalvotą originalų žaidimą ir pasiūlė jį pasaulinei rinkai.
Vienas iš žaidimo klausimų apie filmus
Vienas iš žaidimo klausimų apie filmus

Pasirinkę savo mėgstamą temą – kiną, VGTU Kūrybinių industrijų fakulteto studentai Gintarė Šarmavičiūtė, Kristina Žurauskaitė ir Deividas Baumilas interaktyvią ir spalvingą programėlę „Movie Llama – Cinema Quiz“ sukūrė vos per vieną savaitgalį. Žaidime kino ekspertė lama ne tik supažindina su reikšmingiausiais režisieriais, filmais bei faktais, bet ir įvertina žaidėjų žinias kino srityje.

„Kurdami žaidimą norėjome parodyti, kad šiandien mobiliųjų telefonų programėlių gamybai  nebūtinos specifinės programavimo žinios, užtenka išmanyti technologijas ir jų pasiūlą. Programėlė atskleidžia kino chronologiją – žaisdami galėsite patikrinti, ar žinote visus ryškiausius faktus, padariusius įtaką kino industrijai ir jos raidai“, – sakė viena iš „Movie Llama – Cinema Quiz“ kūrėjų Gintarė Šarmavičiūtė.

Žaidimas „Movie Llama – Cinema Quiz“ nemokamai platinamas mobiliųjų programėlių parduotuvėse „Google Play“ bei „App Store“. Sulaukę teigiamų vartotojų atsiliepimų ir komentarų VGTU studentai planuoja tobulinti žaidimą ir kurti naują versiją, kuri reikalautų daugiau specifinių kino žinių.

Nemokamu žaidimų kūrimo įrankiu „Tutotoons“ jau sukurti aštuoni pavyzdiniai žaidimai – dalis jų sulaukė nemažo susidomėjimo internete ir viso pasaulio vartotojų buvo parsisiųsti tūkstančius kartų.

Vienas iš žaidimo klausimų apie režisierius
Vienas iš žaidimo klausimų apie režisierius

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius