Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Mobiliojo telefono priedas padės laikytis dietos

Japonai sukūrė naują priemonę kovai su antsvoriu – mobiliojo telefono priedą, kuris padės suskaičiuoti patiekalo kalorijas iš jo nuotraukos.
Greitojo maisto ištroškusios moterys
Greitojo maisto ištroškusios moterys / „Scanpix“ nuotr.

Kitiems priedams reikia, kad vartotojas pats įvestų patiekalo pavadinimą ir kitokios informacijos, o Japonijos bendrovės „NTT Communications“ sukurta programa pati nustato valgio spalvą bei formą, palygina gautus rezultatus su duomenų baze ir automatiškai suskaičiuoja kalorijų kiekį.

Informacija apie maždaug 100 tūkst. patiekalų ir produktų laikoma bendrovės serveryje, prie kurio bet kada gali prisijungti telefonas. Programa net gali nustatyti porcijos dydį ir pagal šį rodiklį apskaičiuoti kalorijas.

„Mes tikimės, kad naudodamiesi programa žmonės galės lengviau nustatyti kalorijų, kurias jie gauna, kiekį ir tai padės jiems laikytis dietos“, – sakė „NTT Communications“ atstovė spaudai. 

„Naudodamiesi dabar esamais priedais vartotojai priversti patys įvesti daugybę informacijos. Bet mūsų priedas viską daro pats remdamasis gautmis nuotraukomis, todėl lengviau juo naudotis ir tai padeda tiksliau laikytis dietos“, – pridūrė ji.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius