2013 11 28 /12:27

Rinkodaros specialistas Rytis Buračas: nė vienas mobiliųjų telefonų operatorius nenori ilgam nusimauti kelnių

Trečiadienį „Bitei” paskelbus apie kalėdinę akciją, jog 1 gigabaitas interneto duomeų kainuos 3 litus, „Tele2” ketvirtadienį klientams pasiūlė gigabaitą duomenų visiškai nemokamai. Pasak rinkodaros specialisto Ryčio Buračo, mobiliųjų operatorių kainų karus pateikdama pigiausius pasiūlymus kol kas laimi „Tele2“.
Internetas
Internetas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Konkurencinę kovą laimi „Tele2“

Lietuvos marketingo asociacijos narys R.Buračas, kalbėdamas apie mobiliųjų operatorių mažų kainų pasiūlymus sako, kad vartotojai dar negali būti tikri, jog akcijos iš tiesų galios, kiek žadama.

„Tele2” užteko vos litu sumažinti kainą ir jie vėl ištesėjo pažadą būti pigiausi, – sako R.Buračas.

„Operatoriai rašo, kad akcija galios metus, o paskiau sąlygas gali atšaukti. Jie irgi žiūri, kad per ilgam nenusimautų kelnių. Dabar sąlygos tokios, kad vargiai galima pasiūlyti ką nors geresnio“, – sako R.Buračas.

Jis mobiliųjų operatorių kainų karus pirmiausiai sieja su „Bitės“ ir „Omnitel“ vadovų pasikeitimu.

Paklaustas, kas laimi kainų karus, rinkodaros ekspertas įvardina „Tele2”, kuri vienintelė iš visų operatorių save aiškiai pozicionuoja – kaip pigiausią operatorių – ir nuosekliai laikosi strategijos.

„Kai „Bitė“ kabino plakatus prie „Tele2“ reklamų su patrauklesniais pasiūlymais, „Tele2” tam buvo buvo pasiruošę – nepraėjus nė parai pateikė pigesnius pasiūlymus. „Tele2” užteko vos litu sumažinti kainą ir jie vėl ištesėjo pažadą būti pigiausias“, – sako R.Buračas.

Esą prasčiausiai konkurencinėje kovoje atrodo „Omnitel“, kuri kol kas savęs aiškiai nepristato vartotojui.

„Omnitel“ keičiasi: įmonė paskelbė, kad keičia požiūrį ir poziciją, bet problema jų yra ta, kad „Omnitel“ praradę normalų pozicionavimą rinkoje. Anksčiau jie skelbė, kad yra inovatyviausi – tokie ir buvo, bet konkurentai pagal technologijas juos pasivijo“, – kalba R.Buračas.

Pasak R.Buračo, apskritai visa mobiliųjų telefonų operatorių rinka tampa nepatraukli, nes pajamos traukiasi, o naujų vartotojų operatoriai gali pritraukti tik vienas iš kito.

Toliau kariauja

„Lietuvos mobiliojo ryšio lyderė „Tele2“ artėjant Kalėdoms toliau mažina kainas. Bendrovė atnaujino neribotų pokalbių ir SMS žinučių planą „Pigiau“. Už tą pačią 21 Lt/mėn. kainą su juo bus suteikiamas nemokamas internetas – 1 GB duomenų naršymui“, – ketvirtadienį rašoma „Tele2” pranešime spaudai.

Klientai pasiūlymu galės naudotis neterminuotai.

„Tele2” skebia, kad jos 2G ryšio tinklas yra didžiausias šalyje, o 3G tinklas apima 70 proc. Lietuvos teritorijos ir yra antras didžiausias po „Omnitel“.

„Bitė Lietuva“ plano „Laisvė“ vartotojams ketvirtadienį pasiūlė 1,5 gigabaito duomenų už 3 litus per mėnesį.

„Bitė“ pirmoji Lietuvos mobiliojo ryšio vartotojams pristatė neribotų pokalbių ir žinučių planą „Laisvė“, kurio kaina 22 litai per mėnesį. 

Dar anksčiau kalėdinį pasiūlymą klientams pristatė ir „Tele2“ – 1 GB duomenų „Tele2“ galima užsisakyti už vieną litą. Neribotų skambučių ir žinučių planas iki šiol „Tele2“ kainavo 21 litą – pigiausiai iš visų mobiliųjų telefonų operatorių.

„Bitė Lietuva“ lapkričio pradžioje pirmoji pristatė neribotų skambučių ir SMS paslaugų mokėjimo planą „Laisvė“, kuris vartotojams leidžia už 22 litus per mėnesį skambinti ir rašyti SMS neribotai ir be papildomų sąlygų. Jau kitą dieną tokiomis pat sąlygomis klientams kalbėti nemokamai litu pigiau pasiūlė ir „Tele2“.

Paskutinioji į mobiliųjų operatorių karus sureagavo „Omnitel“, klientams pristačiusi ne nemokamais pokalbiais ir SMS, o mobiliuoju internetu pagrįstą kainodarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius