Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mobilusis telefonas su didžiuliais mygtukais pasiekė Lietuvą

Šalies parduotuvėse pasirodė mobiliojo ryšio naujovė – lengvai perprantamas ir valdomas telefonas „Just5“. Telefoną, išsiskiriantį itin didele klaviatūra ir ryškiu ekranu, pagaminusi bendrovė specializuojasi lengvai ir patogiai naudojamų mobiliojo ryšio prietaisų kūrime ir gamyboje.
Mobilusis telefonas „Just5“
Mobilusis telefonas „Just5“. / Gamintojų nuotr.

Mobilusis telefonas „Just5“ skirtas vyresnio amžiaus žmonėms – visos šio telefono funkcijos pritaikytos jų poreikiams. Viena iš išskirtinių šio telefono ypatybių yra jo klaviatūra. Ją sudaro platūs, stačiakampio formos mygtukai su ryškiais simboliais, kurie yra daugiau kaip du kartus didesni už įprastų mobiliųjų telefonų klavišus (klaviatūros mygtukų išmatavimai – 15x13 mm), o naršymui po telefono meniu skirti mygtukai dar platesni (meniu mygtukų išmatavimai – 15x18 mm). 

Svarbi telefono „Just5“ funkcija – SOS mygtukas, skirtas pagalbos iškvietimui.

Kita naujojo telefono detalė – didelis nespalvotas ekranas su ryškiais simboliais, nesunkiai įskaitomas net ir saulėtą dieną. Tad apsirikti šiuo telefonu renkant numerį ar ieškant reikalingos meniu funkcijos praktiškai neįmanoma. Klaviatūros užraktas taip pat patogesnis negu daugelyje kitų telefonų – ją užrakinti ir atrakinti galima telefono šone esančiu specialiu jungikliu.

Skirtingai negu kituose mobiliuosiuose telefonuose, telefone „Just5“ integruotas žibintuvėlis ir netipiškas FM bangų radijo imtuvas. Žibintuvėlio išskirtinumas – jis veikia net tada, kai telefono baterija yra išsikrovusi, o pats įrenginys išjungtas. Tuo metu telefono radijo imtuvas turi vidinę anteną, todėl prie telefono nereikia prijungti ausinių laido, o radijo galima klausytis per išorinį garsiakalbį. Tiek žibintuvėlį, tiek telefono radiją galima greitai įjungti ir išjungti tam skirtais mygtukais įrenginio šone, nereikia naršyti po telefono meniu.

Svarbi telefono „Just5“ funkcija – SOS mygtukas, skirtas pagalbos iškvietimui. Šiam raudonos spalvos mygtukui, esančiam telefono nugarėlėje, galima priskirti 4 pagalbos numerius. Nuspaudus pagalbos mygtuką, telefonas juos automatiškai surinks. Aparatas įvestais numeriais taip pat išsiųs trumpąją žinutę su iš anksto įrašytu pagalbos tekstu: „Pagalbos kvietimas, paskambink man!“

Be to šis telefonas yra suderinamas su klausos aparatu, nes dėl neaukštos elektromagnetinės spinduliuotės šis telefonas nesukelia trikdžių klausos aparatuose.

Nors šis telefonas ir palaiko paketinį duomenų perdavimą, tačiau į jį negalima atsisiųsti mokamų žaidimų ar paveikslėlių, todėl įrenginį galima drąsiai duoti naudotis vaikams. Budėjimo režime telefonas „Just5“ veikia iki 10 dienų, pokalbių laikas siekia iki 5 valandų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius