Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moteris padavė „Google“ į teismą už neteisingas „Google Maps“ nuorodas

Moteris vieną vakarą išėjo pasivaikščioti sekdama „Google Maps“ nuorodas savo „Blackberry“ telefone. Kai jai buvo pasiūlyta eiti į greitkelį, ji pakluso ir... buvo partrenkta automobilio. Dabar ji padavė „Google“ į teismą ir reikalauja atlyginti padarytą žalą.
Moteris pakluso „Google Maps“ patarimui eiti nei kelkraščio, nei šaligatvio neturinčiu keliu.
Moteris pakluso „Google Maps“ patarimui eiti nei kelkraščio, nei šaligatvio neturinčiu keliu. / Maps.google.com nuotr.

Sveiko proto žmogui tai gali atrodyti keista, tačiau tai tikra istorija, šiuo metu besiklostanti JAV Jutos valstijoje, tiksliau šios valstijos Park Sičio mieste.

Kai Lauren Rosenberg sugalvojo nueiti į kitą miesto galą, nusprendė pasinaudoti programa „Google Maps“, leidžiančia sudaryti ne tik važiavimo, bet ir ėjimo pėsčiomis maršrutus. Kelionė klostėsi sėkmingai, kol programa moteriai pasiūlė eiti greitkeliu, kuriame nėra kelkraščio pėstiesiems. Tačiau moteriai nė nekilo įtarimas, kad tai gali būti nesaugu, rašo tinklalapis Searchengineland.com.

Anot ketvirtadienį teismą pasiekusio skundo, užuot paieškojusi saugesnio kelio, kur dideliu greičiu nelaksto automobiliai, moteris išėjo tiesiai į važiuojamąją dalį ir buvo partrenkta. Moteris padavė automobilio vairuotoją Patricką Harwodą ir korporaciją „Google“ į teismą ir reikalauja atlyginti žalą, kurią vertina 100 tūkst. dolerių (279,3 tūkst. Lt).

Vyras kaltinamas ją partrenkęs, o „Google“ – kad išvedė į nesaugų kelią.

„Dėl tiesioginio atsakovo „Google“ nerūpestingo, neatsargaus ir aplaidaus veiksmo, nesaugių krypties nurodymų ieškovė L.Rosenberg buvo nuvesta į pavojingą greitkelį ir čia partrenkta automobilio“, – rašoma teismą pasiekusiame dokumente.

Amerikietiškas atvejis – kas nedraudžiama, tas galima... Niekur neparašyta...

Įspėjimas „Google Maps“ yra, tačiau jį mato tik tie, kas ieško maršruto kompiuteriu. Tuomet vartotojai gauna tokį pranešimą: „Ėjimo pėsčiomis nuorodos yra „beta“ versijos. Būkite atsargūs – šis kelias gali neturėti šaligatvio ar pėsčiųjų tako.“

Tačiau kai naudojiesi mobiliuoju telefonu, kurio raiška yra 320x480 taškų (ar mažiau), toks užrašas užimtų kone visą ekraną ir per jį vargiai būtų įmanoma matyti patį žemėlapį... Taigi „Google“ turi pasitikėti vartotojų sveiku protu ir vaikų darželyje išmoktomis pamokomis nedaryti visko, ką liepia kažkas kitas. Net jei tai yra „Google“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius