Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Netrukus „Google Maps“ galės įspėti, ar rasite kur pastatyti automobilį

„Google Maps“ jau dabar yra ganėtinai protinga programėlė, padedanti surasti kelią iki savo tikslo – ji parenka patį greičiausią kelią pagal tuo metu įprastas eismo sąlygas ir numato, kiek truks kelionė. Visai gali būtų, kad netrukus joje atsiras dar viena naudinga funkcija – programėlė praneš, ar netoli savo kelionės tikslo lengvai rasite kur pasistatyti automobilį, rašo arstechnica.com.
„Google Maps“ informuoja apie stovėjimo vietų laisvumą
„Google Maps“ informuoja apie stovėjimo vietų laisvumą / Google Maps nuotr.

Svetainė „Android Police“ skelbia, kad jau dabar kai kuriems vartotojams, turintiems bandomąją „Google Maps 9.44“ versiją, rodoma informacija apie automobilio statymo vietų padėtį netoli kelionės tikslo.

Pasirinkus kelionės tikslą informacija apie automobilio pastatymo galimybes atsiras greta numatytos kelionės trukmės. Stovėjimo vietų laisvumas, panašu, bus nusakomas viena iš trijų kategorijų - „lengvai“, „vidutiniškai“ ir „ribotai“. Pastarasis apibūdinimas skirtas vietoms, kur paprastai automobilį pastatyti sunku.

O vairavimo link tikslo metu galima išplėsti instrukcijas kiekvienam posūkiui – tuomet ekrane išvysite detalesnę informaciją apie stovėjimo vietų padėtį. Tiesa, informacija nėra pateikiama „realiu laiku“, tačiau ji gana tiksliai pasako, kokia yra padėtis toje vietoje būna „įprastai“.

„Android Police“ informuoja, kad šiuo metu stovėjimo vietų informacija teikiama apie tokias viešas vietas, kaip prekybos centrai ar oro uostai. Kol kas nėra žinoma, kokiai vartotojų daliai yra prieinama ši informacija ir kada informacija apie stovėjimo vietas bus prieinama viešai, visiems šios programėlės naudotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius