-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Netrukus telefonus bus galima valdyti akimis

Išmaniųjų telefonų savininkai, kuriems neužtenka lietimui jautraus ekrano ar valdymo balsu, jau gali ruoštis sekančiam žingsniui: valdymui akimis. Manoma, kad ši funkcija gali būti pristatyta jau po metų.
„Senseye“ akimis valdomo telefono prototipas.
„Senseye“ akimis valdomo telefono prototipas. / Kadras iš „YouTube“

Valdymo akimis technologijas kuria kelios bendrovės, viena perspektyviausių šioje srityje – „Senseye“. Jos akių judesio jutiklių sistemos savikaina siektų vos 2–5 dolerius (5–13 Lt), tokią sistemą būtų lengva ir nebrangu įdiegti išmaniuosiuose telefonuose.

Speciali kamera fiksuoja žmogaus akių padėtį ir judesius. Pagal tai nustatoma, į kurią ekrano vietą tuo metu žiūri žmogus. Sistema dar nėra idealiai tiksli, tačiau gali nustatyti, į kurią piktogramą telefono ekrane žiūri žmogus.

„Senseye“ jau yra pagaminusi ir įrenginio prototipą, prie kurio prijungus išmanųjį telefoną akimis galima jį „atrakinti“, valdyti įvairias telefono funkcijas, žaidimus. O įsijungus interneto svetainę vaizdas automatiškai slenkamas žemyn ar aukštyn pagal tai, kurią vietą skaito žmogus. Be to, įrenginys galėtų įsiminti, į kurias interneto svetainės vietas žmogus žiūrėjo ilgiausiai, o kurių nepastebėjo – ši funkcija būtų itin naudinga interneto svetainių kūrėjams bei reklamos užsakovams.

„Senseye“ vykdo derybas su telefonų gamintojais ir mobiliojo ryšio bendrovėmis dėl technologijos pritaikymo rinkoje. Manoma, kad akimis valdomas telefonas rinkoje gali pasirodyti jau 2013 metais.

Siūlome pasižiūrėti vaizdo įrašą:

VIDEO: Senseye at the Idea 2 Product Global Competition 2011

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius