Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nintendo“ nekurs žaidimų mobiliosioms operacinėms sistemoms

„Nintendo“ kompanijos vadovas Satoras Ivata naujų „Nintendo 3DS“ žaidimų bei priedų pristatymui skirtoje konferencijoje paneigė gandus, kad „Nintendo“ ketina pradėti mobiliosioms operacinėms sistemoms skirtų žaidimų kūrimą.
„Nintendo“
„Nintendo“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Net direktorių tarybos spaudžiamas kompanijos vadovas nesiruošia atlikti šio žingsnio. Jo nuomone, „Nintendo“ ilgalaikėje perspektyvoje prarastų konkurencingumą, jeigu pradėtų žaidimų kūrimą kitoms platformoms. S.Ivata teigia, kad žaidimų kūrimas išmaniesiems telefonams bei kitiems mobiliems įrenginiams, ko gero, atneštų pelno, bet finansinė nauda būtų trumpalaikė.

Kompanijos investuotojai jau kurį laiką reikalavo, kad „Nintendo“ išplėstų savo veiklą ir įžengtų į mobiliųjų žaidimų rinką. Šis reikalavimas buvo pradėtas kelti dėl mažų „Nintendo 3DS“ konsolės pardavimų. Bendrovė kelis kartus sumažino šios nešiojamos konsolės kainą, bet tai tik dalinai pagerino situaciją ir pardavimų rezultatai iki šiol neatitinka kompanijos lūkesčių.

Verslo naujienų portalas Bloomberg.com, remdamasis rinkos tyrimais užsiimančių bendrovių duomenimis, neseniai pranešė, kad „Nintendo“ per penkis šių finansinių metų mėnesius pavyko parduoti mažiau nei penktadalį iš planuotų 16 milijonų „3DS“ konsolės vienetų. Būtent tokį skaičių produktų tikimasi rinkoje realizuoti iki finansinių metų pabaigos – kovo 31 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius