-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Nokia“ žengia į besivystančias rinkas: pristatyti pirmieji „Nokia“ telefonai su „Android“ operacine sistema

Siekdama pasivyti konkurentus besivystančiose rinkose, „Nokia“ didžiausioje pasaulio mobiliųjų telefonų parodoje „Mobile World Congress 2014“, kaip ir tikėtasi, pristatė išmaniųjų telefonų seriją X. Šie išmanieji veiks su „Android“ operacine sistema.
„Nokia" vadovas Stephenas Elopas laiko rankose pirmuosius „Nokia" telefonus, veiksiančius su "Android" operacine sistema
„Nokia" vadovas Stephenas Elopas laiko rankose pirmuosius „Nokia" telefonus, veiksiančius su "Android" operacine sistema / Scanpix. nuotr.

Iš viso „Nokia“ pristatė tris X šeimos narius: 89 eurus kainuosiantį „Nokia X“, „Nokia X+“ už 99 eurus ir „Nokia XL“ su kiek didesniu 5 colių įstrižainės ekranu, kurio kaina sieks 109 eurus.

„Nokia X turės“ turės dviejų branduolių „Snapdragon“ procesorių.

Bene didžiausias su „Android“ OS veiksiančių išmaniųjų privalumas vartotojams bus tas, kad „Nokia“ gerbėjai galės naudoti ir trečiųjų šalių programėles. Per pastaruosius metus bendrovei sunkiai sekėsi besivystančiose rinkose, taigi pasirinkdama konkurento „Google“ operacinę sistemą „Microsoft“, kuri jau netrukus užbaigs „Nokia“ įsigijimo sandorį, sieks įsitvirtinti tokiose rinkose kaip Indija, Indonezija ar Rusija, kur karaliauja „Samsung“ ar Kinijos gamintojai.

„Nokia” vadovas Stephenas Elopas pristatydamas „Nokia X“ serijos telefonus sakė, kad ateityje aukščiausios klasės „Nokia“ telefonais ir toliau išliks „Lumia“, tačiau jų kaina vartotojams bus įkandamesnė, o X klasės išmanieji bus skirti besivystančioms rinkoms, tačiau jų kokybę palaipsniui bus stengiamasi pagerinti.

Didžiausia pasaulyje mobiliųjų telefonų paroda „Mobile World Congress 2014“ vyskta Barselonoje vasario 24 – 27 dienomis. Savo technologijas ir išradimus čia pristato 1700 parodos dalyvių.    

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius