Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo liepos pirmosios keliaujantieji po ES šalis skambins ir žinutes siųs pigiau

Nuo 2014 m. liepos 1 d. Europos Sąjungoje daugiau nei perpus – nuo 45 iki 20 euro centų už megabaitą – mažinamos viršutinės duomenų atsisiuntimo kainų ribos. Keliaujant po Europos Sąjungą bus galima dar pigiau naudotis žemėlapiais, žiūrėti vaizdo siužetus, tikrinti elektroninį paštą ar atnaujinti informaciją socialiniuose tinkluose.
Moteris su telefonu rankose
Moteris su telefonu rankose / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuo tada, kai ES buvo nustatytos viršutinės tarptinklinio duomenų perdavimo ryšio kainų ribos, duomenų naudojimas labai išaugo.

Atpigs ir telefono skambučiai bei trumposios žinutės. 

Be to, nuo 2014 m. liepos 1 d. Europos judriojo ryšio paslaugų teikėjai gali jums pasiūlyti prieš keliaujant sudaryti atskirą tarptinklinio ryšio paslaugų sutartį ir, kai įmanoma, pasirinkti jūsų lankomos šalies judriojo ryšio ir duomenų perdavimo paslaugų teikėją, kad galėtumėte naudotis elektroniniu paštu, skaityti naujienas ir žiūrėti vaizdo siužetus internete ar išsiųsti nuotraukas. Galėsite palyginti siūlomų tarptinklinio ryšio paslaugų kainas ir būdami svetur pasinaudoti patrauklesniais pasiūlymais!

Ir tai dar ne viskas: šiuo metu ES rengiamos naujos taisyklės, kuriomis siekiama visiškai panaikinti tarptinklinio ryšio mokesčius. Komisijos siūlomame Reglamente dėl žemyno ryšių infrastruktūros numatoma panaikinti tarptinklinio ryšio mokesčius, taip pat užtikrinti atvirą ir neutralų internetą ir geresnę judriojo bei plačiajuosčio ryšio paslaugų vartotojų apsaugą.

Už skaitmeninę darbotvarkę atsakinga Europos Komisijos pirmininko pavaduotoja Neelie Kroes (Twitter@NeelieKroesEU) sakė: „Šią vasarą labai sumažėsiančios tarptinklinio duomenų perdavimo ryšio kainos – mums visiems svarbi permaina. Tačiau to nepakanka. Kam bendrojoje rinkoje iš viso reikalingi tarptinklinio ryšio mokesčiai? Tikiuosi, kad iki šių metų pabaigos bus susitarta dėl tarptinklinio ryšio mokesčių panaikinimo: Parlamentas savo darbą jau padarė, dabar valstybių narių eilė tarti paskutinį žodį!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius