-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nuo šiol 3D metalo spausdintuvą vos už 1,5 tūkst. dolerių galima pasigaminti ir namuose

Mičigano universiteto išradėjas Joshua Pearce'as sukūrė technologiją, kuri leis pamiršti pusę milijono litų kainuojančius metalo 3D spausdintuvus ir juos namuose pasigaminti patiems vos už pusantro tūkst. dolerių, rašo Phys.org.
3D spausdintuvas
3D spausdintuvas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tiesa, J.Pearce'as sako, kad jo technologija dar nebaigta ir yra tobulinama – mat spausdintuvui naudojama programinė įranga yra visiškai nauja. Pasak jo, kai žmonės masiškai pradės gaminti spausdintuvus, progresas bus gerokai didesnis. Išradėjas įsitikinęs, kad naudodamiesi tais pačiais būdais kaip jis žmonės jau per mėnesį sukurs geresnį spausdintuvą nei jis.

Metalo 3D spausdintuvai atveria ne tik naujų galimybių, bet ir baimių dėl šaunamųjų ginklų gamybos.

Naudodamas 1,5 tūkst. dolerių vertės medžiagas, įskaitant atvirojo kodo mikrovaldiklį ir virinimo aparatą, J.Pearce'o komanda sukūrė 3D spausdintuvą, kuris gamina plonus plieno sluoksnius, kurie reikalingi plonų sudėtingų geometrinių objektų gamybai. Komerciniu būdu parduodami 3D spausdintuvai šiuo metu kainuoja apie pusę milijono dolerių.

Tiesa, šis spausdintuvas reikalauja daugiau dėmesio skirti saugumui nei dirbant su įprastiniais plastiko 3D spausdintuvais, reikia turėti priešgaisrinę saugos įrangą.

Metalo 3D spausdintuvai atveria ne tik naujų galimybių, bet ir baimių dėl šaunamųjų ginklų gamybos. Ne vienas amerikietis su metaliniais ir plastikiniais spausdintuvais jau pasigamino šaunamųjų ginklų. J. Pearce'as tikisi, kad privalumai, kuriuos sukurs šis spausdintuvas, atsvers trūkumus.

Ankstesniu darbu jis jau įrodė, kad vidutiniam amerikiečiui pigiau daiktus gamintis pačiam, negu juos pirkti. 3 D spausdintuvo technologija gali labai padėti besivystančio pasaulio valstybėms, turinčioms ribotą priėjimą prie prekių.

„Mažos ir vidutinės įmonės galės gamintis dalis ir įrangą, naudodamos nesunkiai atsisiunčiamą nemokamą ir atvirojo kodo projektus, kurie pakeis šių vasltybių ekonomiką“, – prognozavo J.Pearce'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius