-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 26 /2013 11 28

„Omnitel“ atnaujino 3G ir įdiegė 4G tinklus Rytų Aukštaitijoje

Telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“ atnaujino savo mobiliojo ryšio 3G tinklus Rytų Aukštaitijoje. Užbaigus tinklo modernizacijos ir plėtros darbus, Širvintų, Molėtų, Švenčionių ir Ignalinos rajonuose bei Visagino mieste iki keturių kartų padidėjo 3G ryšio aprėptis, pagerėjo balso paslaugų kokybė, mobiliojo interneto kokybė ir greitis. Be to, nuo šiol Švenčionių, Švenčionėlių, Molėtų, Jonavos bei Širvintų gyventojai gali naudotis 4G LTE tinklu.
„Omnitel“ mobiliojo ryšio modemas
„Omnitel“ mobiliojo ryšio modemas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mūsų klientams reikia vis geresnio ir spartesnio ryšio. Pasiūlyti savo vartotojams itin kokybišką mobiliojo ryšio patirtį galime tik stipriai plėsdami ir gerindami „Omnitel“ tinklą. Tai nuosekliai ir darome“, – sako bendrovės prezidentas Danas Strömbergas.

Pasak Dano Strömbergo, kaip rodo Šiaurės ir Vakarų Europos šalių patirtis, telekomunikacijų ateitis priklauso mobiliajam internetui. „Omnitel“ jau pasiūlė mobiliuoju internetu pagrįstą kainodarą su vartotojui reikiamu duomenų kiekiu ir išlaidų už juos kontrole. 

„Omnitel“ ir toliau nuosekliai investuos į 3G tinklo atnaujinimą ir plėtrą. Tinklo modernizaciją planuojama užbaigti ir 3G ryšiu padengti visą Lietuvą jau kitais metais. Tai leis „Omnitel“ klientams naudotis mobiliuoju internetu ten, kur tik jiems prireiks.

Šiuo metu „Omnitel“ tinklas jau atnaujintas ir išplėstas daugiau kaip pusėje šalies teritorijos – pagerėjusią mobiliojo ryšio kokybę ir spartesnį mobiliojo interneto greitį jau pajuto net 80 proc. „Omnitel“ klientų. Vasarą telekomunikacijų bendrovė tris kartus padidino 3G ryšio aprėptį apie pajūrio miestus bei pagerino trečiosios kartos mobiliojo ryšio tinklo kokybę, aprėptį ir mobiliojo interneto greičius aplink Vilnių.

„Omnitel“ aktyviai diegia ir 4G LTE paslaugas. Nuo šiol Švenčionių, Švenčionėlių, Molėtų, Jonavos bei Širvintų gyventojai gali naudotis 4G LTE tinklu. 

„Omnitel“ mobilusis internetas su 4G LTE technologija vartotojams leidžia pasiekti iki 10 kartų didesnį duomenų perdavimo greitį nei 3G ir naudotis didelės mobiliojo interneto spartos reikalaujančiomis paslaugomis, tokiomis kaip vaizdo transliacijos, vaizdo konferencijos, tiesioginės transliacijos, filmai, muzika, žaidimai ir televizija internete. „Kokybiškas 4G tinklas būtinas tam, kad mūsų klientai visas šias paslaugas gautų be jokių trukdžių, todėl dabar mūsų didžiausias dėmesys skiriamas jam sukurti“, – teigia D. Strömbergas.

„Omnitel“ ir toliau aktyviai plėtos ketvirtosios kartos mobiliojo interneto tinklą. Šiemet Ryšių reguliavimo tarnybos surengtame aukcione „Omnitel“ laimėjo dvi licencijas statyti 4G tinklą 800 MHz dažnių juostoje. „Omnitel“ laimėti dažniai yra palankiausi tinklo plėtrai iš visų, kuriuos buvo galima laimėti – radijo trikdžių ir tinklo plėtros ribojimų juose bus mažiausiai. Tai leis jau kitąmet pusei Lietuvos gyventojų pasiūlyti galimybę naudotis aukščiausios galimos kokybės 4G LTE paslaugomis.

Komercines 4G LTE paslaugas „Omnitel“ pirmoji Lietuvoje pradėjo teikti 2011 metų balandį 1800 MHz dažnių juostoje, kurią naudos ir toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius