Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Omnitel“ pasiekė neregėtą mobilaus interneto spartą, kuri prilygsta šviesolaidžiui

Naujos kartos telekomunikacijų verslą kuriančios „Teo“ ir „Omnitel“ trina ribą tarp mobiliojo ir šviesolaidinio interneto. „Omnitel“ pirmoji Baltijos šalyse ir viena pirmųjų pasaulyje įdiegė naujausią mobiliojo ryšio technologiją 4.5G / LTE Advanced Pro. Realiai veikiančiame tinkle „Omnitel“ pademonstravo 750 Mb/s siekiančią duomenų atsisiuntimo spartą, rašoma bendrovės pranešime spaudai.
Omnitel technologijų padalinys.
Omnitel technologijų padalinys. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Omnitel“ tinkle įdiegta „Huawei“ 4.5G mobiliojo ryšio technologija yra esminis žingsnis pakeliui į 5G. Kurdami naujos kartos telekomunikacijų verslą pirmą kartą prilyginame mobiliojo ryšio spartą šviesolaidinio interneto spartai realiai veikiančiame tinkle ir parodome, kad jau netolimoje ateityje esminių skirtumų tarp šių technologijų nebejausime“, – sako Andrius Šemeškevičius, „Teo“ ir „Omnitel“ technologijų vadovas.

Kurdami naujos kartos telekomunikacijų verslą pirmą kartą prilyginame mobiliojo ryšio spartą šviesolaidinio interneto spartai realiai veikiančiame tinkle ir parodome.

4.5G technologiją su „Huawei“ iki šiol išbandė tik Honkongo HKT ir Norvegijos „TeliaSonera“. Laboratorijos sąlygomis ši technologija leidžia pasiekti  beveik 1 Gb/s duomenų atsisiuntimo spartą.

Tiesa, vartotojams iki naudojimosi tokia sparta savo telefonais dar reikės palūkėti – dauguma įrenginių dar nepalaiko tokios spartos.

„4.5G technologija atitinka „Huawei“ viziją apjungti visą pasaulį. Tai apima ne tik komunikaciją tarp žmonių, daiktų, bet ir tarp žmonių bei daiktų. 4.5G technologija turi didelius pajėgumus, Gb/s greičio lygį ir tik 10 ms uždelsimą, todėl ji galės palaikyti daiktų internetą, virtualios realybės aplikacijas ir kritinius pramoninius procesus“, – sako Jackas Zhulu, „Huawei“ biuro Baltijos šalims vykdomasis direktorius. 

4.5G ryšys veikia pagal naujausius mobiliųjų technologijų standartus. Duomenys perduodami apjungus 4 skirtingas dažnių juostas, naujausias signalo kodavimo technologijas ir 4 kanalų perdavimo technologiją. Taip užtikrinamas iki 3 kartų spartesnis mobiliųjų duomenų perdavimas nei naudojant esamas technologijas.  

„Omnitel“ tinkle vartotojai galės naudotis 4.5G technologija iš karto, kai tik atsiras ją palaikantys įrenginiai. Šiuo metu paslaugoms, reikalaujančioms didesnės mobiliojo interneto spartos, visiškai pakanka esamų ryšio technologijų, tačiau mes galvojame apie ateitį, kai internetas sujungs ne tik žmones, automobilius, bet ir daiktus. Tuo pačiu 4.5G technologijos naudą jau dabar pajus visi „Omnitel“ 4G vartotojai, nes ji padidina esamo 4G tinklo talpą“, – sako A. Šemeškevičius. Jis atkreipia dėmesį, kad per metus „Omnitel“ tinkle 4G internetą naudojančių klientų skaičius išaugo trigubai, o persiųstų duomenų kiekis – dvigubai.

Naujausiais Ryšių reguliavimo tarnybos duomenis, „Omnitel“ siūlo plačiausią ir sparčiausią 4G ryšį Lietuvoje, kuris dengia 85 proc. Lietuvos teritorijos ir yra prieinamas daugiau nei 96 procentams Lietuvos gyventojų. „Omnitel“ klientai taip pat naudojasi ir spartesniu 4G+ ryšiu bei praėjusiais metais didžiuosiuose miestuose įjungtu 4G++ ryšiu, kuriame atsisiuntimo sparta siekia iki 375 Mb/s.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius