-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Operatoriai skirtingai vertina RRT ataskaitą apie mobiliojo ryšio spartą

Mobiliojo ryšio operatoriai „Omnitel“ ir „Bitė“ skirtingai vertina Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) atliktą mobiliojo ryšio paslaugų kokybės tyrimą.
Mobilusis internetas.
Mobilusis internetas. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Bitė Lietuva“ pastebi, kad jos tinkle antrus metus iš eilės duomenų perdavimas yra sparčiausias, nors kovo pabaigoje išleistoje RRT ataskaitoje dar neatsispindi išaugęs „Bitės“ mobiliojo interneto greitis po tinklo modernizacijos.

„RRT ataskaita patvirtina atsiliepimus, kuriuos girdime iš savo klientų – „Bitės“ tinklas Lietuvoje garantuoja greitį, kokybę ir platų padengimą. Šis tyrimas buvo atliktas dar prieš mūsų tinklo modernizacijos pabaigą praėjusių metų paskutiniame ketvirtyje ir su senesnio modelio modemais. Todėl „Bitės“ mobiliojo interneto paslauga dabar yra dar spartesnė ir ją toliau planuojame tobulinti klientams garantuodami kokybę ir geras kainas“, – pranešime spaudai cituojamas „Bitės“ grupės generalinio direktoriaus pavaduotojas klientams Chrisas Robbinsas.

„Bitės“ mobiliojo interneto vidutinis greitis yra 1592,98 kb/s, „Omnitel“ – 1221,18 kb/s, „Tele2“ – 1156,85 kb/s. RRT tyrimo rezultatai parodė, kad „Bitės“ mobiliojo interneto vidutinis greitis yra 1592,98 kb/s – jis lenkia „Omnitel“ ir „Tele2“ mobiliojo interneto paslaugų greičius atitinkamai siekiančius 1221,18 kb/s ir 1156,85 kb/s.

Beveik 14 proc. RRT bandymų metu „Bitės“ tinkle buvo pasiektas didesnis nei 2000 kb/s greitis. Taip pat „Bitės“ tinkle buvo mažiausia nutrūkusių duomenų perdavimo dalis – tik 3 procentai. „Omnitel“ tinkle nutrūkusių duomenų perdavimo dalis siekė beveik 4 proc. (3,99 proc.), o „Tele2“ tinkle – 5,82 procento.

Tuo tarpu antroje vietoje pagal duomenų perdavimo spartą likusi „Omnitel“ savo pranešime spaudai teigia, kad „vidutinė duomenų perdavimo sparta Lietuvos mobiliojo ryšio operatorių tinkluose iš esmės nesiskiria“.

Ši bendrovė pažymi kitą aspektą – RRT atliktame tyrime „Omnitel“ pirmavo pagal naršymo spartą (t.y. jos internetas buvo greičiausias ne siunčiant failą, o kraunant tinklalapį).

RRT duomenimis, naršymo sparta „Omnitel“ tinkle siekė 102,85 kb/s, „Bitės“ – 85 kb/s, „Tele2“ – 59,4 kb/s.

Be to, „Omnitel“ giriasi turinti plačiausią 3G tinklą Lietuvoje. RRT ataskaitoje užsimenama, kad „Omnitel“ atveju tik 0,2 proc. matavimų buvo atlikta ne 3G tinkle („Bitės“ – 2,6 proc., „Tele2“ – 9,1 proc.).

„Šioje ataskaitoje matuojami tik operatorių kokybės rodikliai gero padengimo zonose, o aprėptis nebuvo vertinama, tačiau jau ir šie rezultatai netiesiogiai atspindi plačiausią „Omnitel“ 3G tinklo aprėptį, kas ir yra neginčytinas „Omnitel“ privalumas. Iš praėjusių metų pabaigoje Lietuvoje registruotų 1076-ių 3G bazinių stočių 626 buvo „Omnitel“ – daugiau nei „Bitės ir „Tele2“ kartu sudėjus. „Omnitel“ 3G tinklas aprėpia daugiau kaip 300 Lietuvos vietovių ir yra nuolat pasiekiamas beveik 90 proc. šalies gyventojų“, – pranešime spaudai cituojamas „Omnitel“ viceprezidentas technologijoms Rolandas Ryliškis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius