-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Perduoti TV reportažus mobiliuoju internetu tapo kasdienybe

Ketvirtosios kartos (4G) mobiliojo ryšio technologijos „WiMAX“ galimybes išbandė ir jomis naudojasi visi nacionaliniai TV transliuotojai. Tiesioginiams TV reportažams perduoti jie nuomojasi „Telecentro“ mobilios įrangos komplektą, kuriame yra 4G interneto MEZON modemas, specialus koderis ir nepertraukiamo maitinimo šaltinis.
MEZON mobilios įrangos krepšys
MEZON mobilios įrangos krepšys / MEZON nuotr.

„TV reporteris prijungia savo kamerą prie koderio, kuris yra sujungtas su 4G interneto MEZON modemu, tuomet filmuojamas vaizdas bei garsas tiesiogiai perduodamas į TV transliuotojo studiją ir tiesiogiai siunčiamas žiūrovams į TV ekranus“, – pranešime spaudai cituojamas „Telecentro“ „WiMAX“ projekto vadovas Mindaugas Kuprys.

Telecentro įranga padeda operatyviai ir be išankstinio pasiruošimo rengti profesionalius TV reportažus. Mobiliosiomis technologijomis TV operatorius gali naudotis tiek lauke, tiek ir vidaus patalpose – visur 4G „WiMAX“ ryšio tinkle. Šiuo metu 4G internetas MEZON prieinamas daugiau nei pusšimtyje Lietuvos miestų ir miestelių, tinklas ir toliau plečiamas.

„Didelis privalumas, kai nebereikia kilnojamosios televizijos stoties ir didžiulės darbuotojų komandos – reporteris vienas pats nešiojasi tik savo kamerą ir MEZON krepšį su mobilia įranga“, – tvirtina Mindaugas Kuprys.

Specialisto teigimu, naudojantis mobiliuoju 4G internetu MEZON yra perduota daug tiesioginių TV reportažų ir vis dažniau per TV žinias informacija apie renginius ir įvykius siunčiama naujuoju būdu.

„Vienas iš pavyzdžių – tiesioginė TV transliacija iš Vilniaus Rotušės aikštės, kai pasitikome 2009 m. Europos krepšinio čempionate dalyvavusią mūsų komandą, arba – tiesioginiai TV interviu su politikais jų rinkiminiuose štabuose per Seimo ir Prezidento rinkimus. TV reporteriai, naudodamiesi MEZON įranga, kalbina Lietuvos ūkininkus jų laukuose, šnekina praeivius gatvėse įvairiuose miestuose, o visai neseniai 4G internetu MEZON buvo perduotas ir pirmasis TV reportažas iš statomos Kauno krepšinio arenos“, – vardina Mindaugas Kuprys.

Vienas pirmųjų mobilią MEZON įrangą išbandė ir toliau ja aktyviai naudojasi LRT žurnalistas Juras Jankevičius. Jis ir LTV laida „Krašto spalvos“ pelnė kūrybinio konkurso „Nmedia 2009“ apdovanojimą kategorijoje „Už naujų tendencijų sukūrimą žiniasklaidoje“.

„Naujos kartos technologijos suteikia galimybę mobiliuoju internetu sparčiai siųsti didelius duomenų srautus, o tai ypač aktualu perduodant vaizdą. Mes įgyvendinome ne vieną projektą, kuriais pademonstravome 4G „WiMAX“ ryšio privalumus ir esame įsitikinę, kad ateityje 4G internetas MEZON bus dar plačiau naudojamas tiek asmeniniams, tiek ir visuomeniniams poreikiams tenkinti“, – tvirtina Mindaugas Kuprys.

Tarptautiniame įmonių grupės „JCDecaux“ lauko reklamos konkurse bendras „Telecentro“ ir UAB „JCDecaux Lietuva“ projektas „Visuomeninio transporto stotelėse – 4G ryšio tiltas tarp Vilniaus ir Kauno“ buvo pripažintas geriausiu. Užsienio reklamos specialistams didelį įspūdį padarė tai, kad stotelėse įrengtuose ekranuose vilniečiai ir kauniečiai galėjo matyti ir girdėti vienas kitą realiu laiku – vaizdas ir garsas buvo siunčiamas 4G mobiliuoju internetu MEZON.

Didelio dėmesio sulaukė ir „Telecentro“ su UAB „Vilniaus troleibusai“ įgyvendintas projektas „Mobiliojo 4G ryšio technologijos „WiMAX“ panaudojimo viešajame transporte galimybės“: penkiolikoje Vilniaus troleibusų dar veikia nemokamos „WiFi“ ryšio zonos, o dešimtyje troleibusų buvo įrengtos ir vaizdo stebėjimo kameros, kuriomis filmuojamas vaizdas 4G internetu MEZON buvo tiesiogiai perduodamas į „Vilniaus troleibusų“ dispečerinę – toks sprendimas atveria kelius saugumo viešajame transporte užtikrinimui.

„Telecentras“ – didžiausią patirtį telekomunikacijų srityje turinti Lietuvos bendrovė, be interneto paslaugų, teikianti radijo ir televizijos programų siuntimo, TV reportažų perdavimo, telefonijos ir kitas paslaugas.

Pristatęs pažangiausios 4G „WiMAX“ technologijos diegimo ir naudojimo rezultatus, 2010 m. „Telecentras“ tapo projekto „Pagaminta Lietuvoje“ laureatu nominacijoje „Už inovatyvius sprendimus versle“, taip pat nacionalinio konkurso „Inovacijų prizas 2010“ laureatu inovatyvios įmonės kategorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius