-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmasis latvių „Just 5“ šūvis į išmaniųjų rinką: „Spacer“ telefono apžvalga

Išgirdus, kad kaimynai latviai išleido pirmąjį išmanųjį telefoną, smalsumas nedavė ramybės, tad nutarėme žvilgtelėti, koks bus pirmasis „braliukų“ šūvis į išmaniųjų rinką. Ir latviai maloniai nustebino – dvigubą SIM kortelių palaikymo funkciją turintis biudžetinis telefonas pasižymi geru kainos ir kokybės santykiu. Jei ne telefono gedimas testo pabaigoje, „Spacer“ galima būtų įvertinti labai aukštu balu.
Just 5 Spacer telefonas
Just 5 Spacer telefonas

„Spacer“ yra pirmasis latvių bendrovės „Just 5“ išleistas išmanusis, tačiau ne pirmasis telefonas. Anksčiau bendrovė gamino paprastus telefonus, kurių išskirtinumas buvo itin dideli mygtukai. Vieną jų latviai atsiunčia ir prie testavimui skirto komplekto.

Latvių Just 5 telefonas Surf
Latvių Just 5 telefonas Surf

Tiesa, pirmas latvių išmanusis – tik iš dalies latviškas: kaip rodo užrašas ant telefono korpuso – „Assembled in China“, jis pagamintas Kinijoje, o latviai rūpinosi kūrybiniais ir techniniais telefono sprendimais.

Muziką paaukojo vardan kainos

Tiesa, pirmas latvių išmanusis – tik iš dalies latviškas: kaip rodo užrašas ant telefono korpuso – „Assembled in China“, jis pagamintas Kinijoje.

„Spacer“ pagamintas iš plastiko, turi du keičiamus juodos ir baltos spalvos dangtelius. Iš pradžių kiek sunku apsiprasti, kad plastikas labai švelnus ir atrodo, kad telefonas gali išslįsti iš rankų, tačiau per keletą savaičių nieko blogo nenutinka.  

Kairiajame telefono šone įmontuoti mygtukai garso reguliavimui, įjungimo mygtukas dešinėje pusėje viršuje. „Spacer“ savo forma ir dydžiu iš pirmo žvilgsnio primena sumažintą „Samsung Galaxy Note 2“ versiją.

Just 5 Spacer
Just 5 Spacer

Į telefono komplektaciją taip pat įeina universalus USM mini pakrovėjas ir ausinės. „Spacer“ kūrėjai apie muzikos mėgėjus nepagalvojo ir ausines greičiausiai nutarė paaukoti vardan mažesnės telefono kainos – ausinės visiškai paprastos ir primena tas, kurios gali būti perkamos iš bėdos vienam kartui. Todėl  šiek tiek vertinantiems muzikos kokybę prie telefono prireiks papildomų ausinių.

Just 5 Spacer telefono ausinės
Just 5 Spacer telefono ausinės

Latviai atsiunčia telefoną su patobulintu 5 colių LCD ekranu. Raiška nėra įspūdinga – 960x540 tšk. ir 220 ppi, tačiau tiek žaidimams, tiek ir vaizdelių peržiūrai jos pilnai pakanka. Tačiau didžiausias ekrano trūkumas, kad ant jo greit prilimpa dulkės ir matosi pirštų paliktos žymės. Nešiojantis telefoną ne pro šalį būtų ir ekrano valiklis.

Latvių telefono išskirtinumas – dvigubas Sim kortelių palaikymas. Viena jungtis skirta mikro, kita – mini SIM kortelei.

„Spacer“ turi 4 branduolių „Media Tek“ MT6582M 1,3 GHz  taktinio dažnio procesorių,  1 Gb RAM ir 4 Gb vidinės atminties su galimybe praplėsti iki 32 gigabaitų. Atliekant „Antutu“ testą po kelių bandymų rezultatai  nusistovi maždaug ties 17 300.

 „Spacer“ veikia su „Android Jelly Bean“ operacine sistema. Vartotojo aplinka telefone – visiškai tokia pat kaip ir standartiniame „Android“ telefone.

Latvių telefono išskirtinumas – dvigubas SIM kortelių palaikymas. Viena jungtis skirta mikro, kita – mini SIM kortelei.

Kalbos barjerai

„Spacer“ kol kas – telefonas – poliglotas: pasirinkus lietuvių kalbą, didelė dalis funkcijų nėra išversta ir surašyta anglų kalba, o kai kuriais atvejais – net ir rusiškai. Tačiau telefono kūrėjai mus patikino, kad jau dirba siekdami pilnai sutvarkyti kalbos nustatymus.

Vienas didžiausių „Spacer“ atradimų man buvo ilgai tarnaujanti baterija. 1800 miliamperų bateriją turintis tik išpakuotas „Spacer“ nesiklausant muzikos ir daug nenaršant po internetą laikė beveik tris dienas. Kaip išmaniajam telefonui – per daugiau nei pakankamai. Tiesa, pasidomėjus, kaip telefoną sekėsi testuoti kai kuriems latviams, šie nurodydavo dvigubai trumpesnį laiką.

„Spacer“ turi 2 megapikselių kamerą priekyje ir 8 megapikselių gale.  8 megapikseliai – ne įspūdinga, bet nuotraukų kokybė visai padori. Liūdina tik tai, kad telefono kamera ne visuomet reaguoja į paspaudimus, o  ruošiantis fotografuoti vaizdas ekrane „bėgioja“ į šalis, kol šis sufokusuoja.

Just 5 Spacer
Just 5 Spacer

Ir bene svarbiausias telefono akcentas – kaina, kuri siekia vos 490 litų. Panašu, kad telefono kūrėjai norėjo padaryti pigų telefoną ne itin išrankiam ir praktiškam vartotojui be įmantrybių, tačiau su visomis išmaniajam telefonui būtinomis funkcijomis. Ir jau buvau įsitikinęs, kad jiems tai pavyko, bet...

„Spacer“ – tik pirmasis latvių bandymas ir belieka tikėtis, kad  ateityje sulauksime ir daugiau modelių, kuriuose meniu bus išverstas į lietuvių kalbą.

Pasinaudojus telefonu keletą savaičių, dar maždaug keletui savaičių jį palikau nenaudojamą. Telefoną ir vėl įjungus, sugedo vienas iš SIM kortelės skaitytuvų, o bemėginant „pagauti“ kontaktą ir keletą kartų iš naujo įdėjus ir išėmus bateriją, nebeįsijungia ir pats telefonas.

Kadangi neteko skaityti atsiliepimų, jog „Spacer“ telefonai dažnai be priežasties gestų, reikia tikėtis, kad tai tėra tik nemalonus nesusipratimas.

Taigi reziumė – jei norite pigaus telefono, turinčio būtiniausias funkcijas, dvigubą SIM kortelių palaikymą, jūsų neerzina, kad pasirinkus meniu lietuvių kalba kai kuriuos žodžius skaitysite angliškai ar rusiškai ir nesibaiminate ant telefono dangtelio esančio Kinijos vardo, latvių „Spacer“ gali būti puikus pasirinkimas.

„Spacer“ – tik pirmasis latvių bandymas ir belieka tikėtis, kad  ateityje sulauksime ir daugiau modelių, kuriuose meniu bus pilnai išverstas į lietuvių kalbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius