Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmasis pasaulyje interneto tinklalapis atšventė 21 gimtadienį

Pats pirmas interneto tinklalapis, kurį sukūrė britas mokslininkas Timas Bernersas Lee, šią savaitę atšventė 21-ąjį gimtadienį.
Kompiuteris
Kompiuteris / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Mokslininkas dar 1990 metų pabaigoje sukūrė visus interneto tinklui reikalingus įrankius: naršyklę „WorldWideWeb“ (vėliau ji pervadinta į „Nexus“), kuria buvo galima ir redaguoti tinklalapius, interneto serverį, parašė pirmąjį tinklalapį, kurį pavadino tiesiog „The Project“ (liet. projektas).

CERN nuotr./Šiuo „NeXT“ kompiuteriu Timas Bernersas Lee sukūrė pirmąjį pasaulyje interneto tinklalapį.
CERN nuotr./Šiuo „NeXT“ kompiuteriu Timas Bernersas Lee sukūrė pirmąjį pasaulyje interneto tinklalapį.

Šis tinklalapis tuomet dar tik mokslines institucijas jungusiame interneto tinkle buvo paskelbtas 1991 metų rugpjūčio 6 dieną. Todėl ši diena yra laikoma pasaulinio voratinklio (angl. world wide web, WWW) gimtadieniu.

„The Project“ tinklalapyje buvo tik tekstinė informacija su nuorodomis į išsamesnius interneto projekto aprašymus – paaiškinimą, kas tai yra, techninius duomenis, patarimus kaip sukurti savo tinklalapį, kaip ieškoti informacijos, projekto bendradarbių sąrašą ir kt.

Deja, originalus puslapis neišliko, tačiau šiek tiek papildytą jo versiją (1992 metų) vis dar galima rasti Europos branduolinių tyrimų centro (CERN) svetainėje (spausti čia).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius