Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 12 /15:37

„Pokemon Go“ automatiškai gauna leidimą skaityti ir siųsti vartotojų „Gmail“ laiškus

„Pokemon Go“ žaibiškai išpopuliarėjo vos per keletą dienų, tačiau daugelis programėlės naudotojų nežino, kad registruodamiesi per „Google“ paskyrą automatiškai „Pokemon Go“ suteikia leidimus visai su paskyra susijusiai informacijai, įskaitant ir galimybę skaityti bei siųsti el. laiškus, rašo theverge.com.
Žaidimas „Pokemon Go“
Žaidimas „Pokemon Go“ / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Atnaujinta: Trečiadienį žaidimo kūrėjai „Nantic Labs“ pranešė, kad ištaisė šią „klaidą“ ir programėlė nebeprašo prieigos prie „Google“ paskyros.

Registruotis prie „Pokemon Go“ galima dviem būdais: arba per tinklalapį pokemon.com, arba per „Google“ paskyrą. Kadangi dėl didelių serverių apkrovų pokemon.com kol kas nepasiekiamas, „Google“ paskyra yra vienintelis kelias.

Visateisė prieiga prie paskyros programėlei leidžia skaityti ir siųsti „Gmail“ el. laiškus ar atsekti lankytų vietų istoriją. Kol kas nėra jokių ženklų, kad programėlės kūrėjai „Niantic Labs“ aktyviai naudotų šią informaciją, tačiau tai milijonų vartotojų svarbius duomenis nežinia kokiais tikslais perduoda į vienas rankas.

Registracijoje apie tai, kad programėlė gauna visą prieigą prie informacijos, neužsimenama.

Tiesa, „Pokemon Go“ suteikiamus leidimus galima koreguoti. Nustatymus galite pasiekti čia.

Lietuvoje „Pokemon Go“ dar nėra oficialiai pristatytas ir nėra pasiekiamas „Google Play“, tačiau „Android“ įrenginių savininkai jį įsirašo bylą atsisiuntę iš interneto ir žaidimas veikia.

Programėlė praėjusį trečiadienį buvo pristatytas JAV – mažiau nei per savaitę šalyje ją įsirašė kiek daugiau nei 5 proc. visų „Android“ savininkų. Palyginimui, tai du kartus daugiau nei „Tinder“. „SimilarWeb“ prognozuoja, kad iki šios savaitės pabaigos „Android“ versijoje „Pokemon Go“ taps populiaresnė nei „Twitter“.

Tai – puikios žinios „Nintendo“, kuri turi trečdalį akcijų „Pokemon“ bendrovėje. Jos akcijų vertė išleidus žaidimą pasiekė aukščiausią lygį nuo 1983-iųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius