-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasčiausiai interneto svetaines prižiūri teismai ir savivaldybių įstaigos

Vyriausybės 2003 metais iškeltą užduotį suvienodinti prieinamumą prie valdiškų įstaigų interneto svetainėse pateikiamos viešos informacijos prasčiausiai vykdo teismai ir savivaldybių įstaigos.
Kompiuteris
Kompiuteris / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Informacinės visuomenės plėtros komiteto (IVPK) užsakymu atliktas valstybės ir savivaldybių įstaigų interneto svetainių atitikties bendriesiems reikalavimams tyrimas parodė, jog Vyriausybės nustatytus reikalavimus atitinka 29 proc. teismų ir 30,5 proc. savivaldybių įstaigų svetainių.

Pasak dienraščio "Lietuvos žinios", ministerijų interneto portalai keliamus reikalavimus atitinka 85 proc., savivaldybių bei Vyriausybei atskaitingų įstaigų – 78 ir 74 procentais. Ministerijoms pavaldžios įstaigos atitinka apie 40 proc., o Seimui atskaitingos įstaigos – 47,4 proc. joms keliamų bendrųjų reikalavimų.

Valdžios įstaigos labiausiai vengia teikti informaciją apie savo vykdomus viešuosius pirkimus, biudžeto suvestinę ir laisvas darbo vietas. Tik keletas jų suteikia galimybę lankytojams palikti atsiliepimą apie teikiamų paslaugų kokybę.

Tyrimą vykdęs Europos tarpdisciplininių tyrimų institutas geriausiomis šioje srityje pavadino Ūkio ir Vidaus reikalų ministerijas bei tyrimą užsakiusį IVPK. Nuo jų nedaug atsiliko Teisingumo ministerijos ir Vilniaus bei Elektrėnų savivaldybių interneto svetainės. Geriausių interneto svetainių dešimtuką užbaigia Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba, Šalčininkų, Švenčionių ir Jonavos savivaldybės.

Tačiau, pasak IVPK Planavimo ir stebėsenos skyriaus vedėjo Armino Rakausko, teismai ir savivaldybėms pavaldžios įstaigos savo interneto svetainių priežiūrai negali skirti pakankamai lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius