Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Projektas „Tesla Gigafactory LT“: ar S.Skvernelis, politikai ir policija persės į „Tesla“?

Premjeras Saulius Skvernelis penktadienį išreiškė palaikymą „Tesla Gigafactory LT“ iniciatyvinės grupės idėjoms dėl Lietuvos investicinės aplinkos gerinimo ir visuomeninių iniciatyvų, kurios prisideda prie valstybės tikslų įgyvendinimo ir Lietuvos populiarinimo.
Štai taip atrodo virtuali akumuliatorių gamykla „Tesla Gigafactory“
Štai taip atrodo virtuali akumuliatorių gamykla „Tesla Gigafactory“ / Organizatorių nuotr.

Vyriausybės vadovas ir „Tesla Gigafactory LT“ iniciatyvinė grupė sutarė, kad kartą per mėnesį organizuos bendras valdžios ir visuomenės diskusijas įvairiomis su Lietuvos įvaizdžiu ar tikslais susijusiomis temomis.

„Iš viso iki Lietuvos nepriklausomybės šimtmečio siūlome 12 mėnesinių renginių, kurių formatas bus toks: valdžios atstovas pristato aktualius Lietuvos tikslus, žmonės sukuria idėją, kaip juos įgyvendinti, o geriausioms idėjoms valstybė skiria finansavimą. Temos bus susijusios su Lietuvos žinomumo ir įvaizdžio gerinimu pasaulyje“, – sakė „Tesla Gigafactory LT“ iniciatyvinės grupės narys Žilvinas Lešinskas.

Premjeras Saulius Skvernelis su „Tesla Gigafactory LT“ iniciatoriais
Premjeras Saulius Skvernelis su „Tesla Gigafactory LT“ iniciatoriais

„Esame pasiryžę išsiskirti iš kitų valstybių nestandartiniais bei greitais sprendimais. Tikimės, kad skatindami mokslinius tyrimus, eksperimentinę plėtrą, inovacijas ir aukštųjų technologijų raidą pritrauksime investicijas į šalį“, – penktadienį susitikime sakė S.Skvernelis.

Lietuviai patraukė Elono Musko dėmesį

Lietuvių sukurtas, mažo biudžeto „Tesla Minecraft Gigafactory“ projektas, kilęs iš visuomeninės iniciatyvos, sukėlė JAV elektromobilių gamintojos „Tesla Motors“ susidomėjimą Lietuva, kai kompanija savo Twitter paskyroje, turinčioje 1,5 mln. sekėjų, paskelbė: „Lietuviai žino kelią į mūsų širdį“.

Projekto organizatorių apskaičiavimais, pasiekta auditorija viršijo 5 mln. pasaulio gyventojų, o apie lietuvių projektą parašė prestižinė žiniasklaida „New York Times“, „Mashable“, „Engadget“ ir kt. Itin sėkmingai pasaulio žiniasklaidoje nuskambėjęs lietuvių projektas paskatino „Tesla Gigafactory LT“ iniciatorius dalintis gerąja patirtimi ir pristatyti vyriausybei schemą, kaip organizuoti reguliarius visuomeninius projektus, gerinančius Lietuvos įvaizdį.

Premjeras padėkojo „Tesla Gigafactory LT" komandai už „Minecraft" žaidimo platformoje sukurtą „Teslos“ gamyklą, kuri galėtų būti pastatyta Kruonio LEZ teritorijoje.

Ministro Pirmininko nuomone, tokia lietuvių iniciatyva padidino šalies galimybes užmegzti ryšius ne tik su šia išskirtine bendrove („Tesla Motors"), bet ir pritraukti kitas pasaulinio lygio kompanijas.

„Sulaukiame didžiulio visuomenės, technologinių įmonių vadovų, užsienyje dirbančių Lietuvos profesionalų palaikymo. Todėl paruošėme planą, kaip galime startuoliškais principais, kai viskas daroma greitai, su savanoryste ir entuziazmu, kurti geresnį Lietuvos įvaizdį ir stiprinti investicinės aplinkos patrauklumą Lietuvoje“, – sakė „Tesla Gigafactory LT“ vėliavnešys verslininkas Vladas Lašas.

„Sunkių valstybei problemų sprendimui mes siūlome ir premjerui pristatėme gigatonų renginio formatą, – papildė V.Lašas. – Gigatono metu konkrečią temą ir jos aspektus aptaria valstybės įmonių ar įstaigų profesionalai. Po pristatymų entuziastai, susipažinę su informacija ir problema, turi visas sąlygas per kelias dienas pateikti savo siūlomus sprendimus. Vieno iš šių pasiūlymų įgyvendinimui būtų suteikiamas finansavimas ir viešojo sektoriaus padalinių mentorystė.“

Talentų bankas

Pirmasis gigatonas įvyks jau šį pavasarį bus susijęs su Lietuvos Talentų banku ir jo kūrimu.

Šiuo metu Lietuvos Talentų banko kūrimas yra pradinėje stadijoje. Jo tikslas – surinkti po pasaulį išsibarsčiusius lietuvius su jų kompetencijomis ir jų darbo patirtimi, kad atėjus laikui (pvz., pritraukus naujus investuotojus), Lietuva galėtų pasiūlyti jiems darbo pozicijas naujai plėtojamuose projektuose.

Siūlomas projekto metinis biudžetas tokioms visuomenės iniciatyvoms įgyvendinti – 100 tūkst. eurų. Už juos būtų įgyvendinta mažiausiai 12 projektų, pasieksiančių milijoninę pasaulio auditoriją.

S.Skvernelis domėjosi „Tesla“ automobiliais

S.Skvernelis taip pat susidomėjo „Tesla Gigafactory Kruonis“ komandos pasiūlymais ir paskaičiavimais, kaip pakiltų Lietuvos viešojo sektoriaus efektyvumas, jeigu nemaža dalis jo darbuotojų (policijos ir kitų) naudotųsi „Tesla“ elektromobiliais.

Kiek anksčiau projekto iniciatorius Vladas Lašas yra minėjęs, kad vienas iš būdų pelnyti Elono Musko palankumą – Lietuvos vyriausybės vadovams pademonstruoti novatorišką mąstymą ir persėsti į elektromobilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius