-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Programišius prisiėmė atsakomybę už „Wikileaks“ nulaužimą

„The Jester“ (arba „th3j35t3r“) save vadinantis programišius prisiėmė atsakomybę už sekmadienio ataką prieš tinklalapį „Wikileaks“, kuris paviešino slaptų diplomatinių susirašinėjimų dokumentus.
Svetainė Wikileaks.org
Svetainė „Wikileaks.org“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

DDoS (angl. distributed denial-of-service) tipo ataka buvo įvykdyta prieš pat „Wikileaks“ paviešinant dokumentus. Tokios atakos metu į tinklalapį nukreipiamas itin didelis užklausų kiekis, o srauto neatlaikę serveriai nulūžta. Dėl jos svetainė „Wikileaks“ kelias valandas buvo neprieinama, praneša CNN ir Mashable.com.

Programišius teigia esąs „haktyvistas vardan gėrio“, o šią svetainę nulaužė „dėl pasikėsinimo sukelti pavojų mūsų karių gyvybėms, kitam turtui ir užsienio ryšiams“.

Po šios atakos jis savo „Twitter“ profilyje užrašė: „Jei aš būčiau „Wikileaks“ šaltinis, šiuo metu būčiau susirūpinęs. Jei jie negali apsaugoti savo tinklalapio, kaip jie gali apsaugoti šaltinį?“

Taip pat programišius užsiminė apie „Wikileaks“ surinkęs „jautrios informacijos“, tačiau nusprendė jos kol kas neatskleisti, nes netiki, kad ji „išvys dienos šviesą“.

Paprastai šis programišius atakuoja islamistų tinklalapius, o po kiekvienos sėkmingos atakos savo „Twitter“ sąskaitoje užrašo TANGO DOWN ir pateikia nulaužto tinklalapio adresą bei priežastį. „Tango Down“ specialiųjų pajėgų žargonu reiškia teroristo eliminavimą.

„The Jester“ teigia esąs buvęs kareivis, be kitų šalių, tarnavęs Afganistane. Kokios šalies pajėgoms priklausė, jis neatskleidžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius