Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Robotiada 2017“: ko tikėtis kovo 25 d.?

Kovo 25-oji skelbiama „Telia išmanios visuomenės diena“. Šią dieną visi technologijų mėgėjai ir entuziastai rinksis „Siemens“ arenoje, kur vyks technologijų ir robotikos renginys „Robotiada 2017“.
Robotai žengia į mūsų kasdieninį pasaulį
Robotai žengia į mūsų kasdieninį pasaulį / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Visi, besidomintys technologijomis ir robotais, šią dieną kviečiami į dviejų dalių Sisteminio kūrybiškumo forumą, kurį dovanoja MITA ir LR ūkio ministerija. Pirmoji forumo dalis – „Modern family“ (angl. moderni šeima), kaip ir sufleruoja pavadinimas, bus aktuali tiems, kurie augina vaikus, siekia, kad jie būtų išsilavinę ir saugūs internete, rūpinasi jų ateities pasiekimais.

Antroji Sisteminio kūrybiškumo forumo dalis – „Technorave“ kvies visus mokslinių žinių ištroškusius entuaziastus ir mėgėjus.

Moderni šeima

Saulius_Vasiliauskas
Saulius Vasiliauskas

Forumą atidarys ir savo patirtimi dalinsis bei apie robotus ir naująsias technologijas papasakos Saulius Vasiliauskas – informacinių technologijų bendrovės „Baltic Orbis“ generalinis direktorius, VšĮ „Robotikos Akademija“ įkūrėjas. Pranešimas skirtas susipažinti su Sumanių šeimų klubo veiklomis, vyksiančiomis visą šeštadienį. Kas yra sumani šeima? Kaip tokia tapti? Ar sumanumas ir išradingumas yra įgimtas ar įgyjamas? Šis pranešimas bus aktualus šeimoms, norinčioms praleisti laiką sumaniai ir išradingai.

Antroji pranešėja – socialinių mokslų daktarė, kontekstinio ugdymo pradininkė Lietuvoje, didžiausio ikimokyklinio ugdymo įstaigų tinklo Baltijos šalyse „Vaikystės sodas“ įkūrėja, Karalienės Mortos mokyklos bei „Six Senses International Preschool“ steigėja ir direktorė Austėja Landsbergienė,

Austėja Landsbergienė
Austėja Landsbergienė

kuri skaitys pranešimą: „Kodėl tema „vaikai ir technologijos“ – apipinta mitais?“. Pranešimas bus aktualus visiems, kurių atžalos ką tik pradėjo naudotis kompiuteriu, telefonu ir kt. išmaniaisiais įrenginiais bei svarstantiems, kaip teisingai paskirstyti vaiko leidžiamą laiką su technologijomis.

Savo patirtimi dalinsis TAMO grupės įmonės „E. mokykla“ produktų vystymo vadovas Darius Ratkevičius, kuris pasakos, kaip sužaidybinimas padeda mokyti vaikus mokytis. Turbūt kiekvienas tėtis ar mama namuose ne kartą girdi vaiko skundus apie nenorą daryti namų darbus ar atlikti kt. užduotis. Apie tai, kaip pakeisti vaiko požiūrį ir jį sudominti, iš pažiūros, ne visai įdomiais dalykais, sužinosite D.Ratkevičiaus pranešime.

Ketvirtasis rytinės dalies pranešėjas Sisteminio kūrybiškumo forume – Mikas Vaitiekaitis, „Telia“ vidinės komunikacijos specialistas. „Kai pradėjau naudotis internetu, o tai buvo ne taip ir seniai, prieš 15 metų, apie saugumą internete nebuvo nė kalbos. Kokiame internete buvau aš, tuometinis internetas... palygintus su šiandiena – kitoks. Savo augimo internete patirtimi norisi pasidalinti su kuo jaunesniais interneto vartotojais, kad jie jau pirmųjų patirčių internete metu turėtų žinių. Šiandien pastebiu, kad ne tik vaikai ar paaugliai nederamai elgiasi internete, bet ir suaugusieji, nes tiesiog kažko nežino ar iki galo nesupranta“, – sako M.Vaitiekaitis skaitysiantis pranešimą tema: „Saugus elgesys internete“.

Bent po vieną išmanųjį, su internetu sujungiantį įrenginį, yra beveik kiekvienuose namuose, todėl šis pranešimas yra aktualus visiems interneto vartotojams – kiekvienam iš mūsų.

Kas yra „Technorave“?

Marika Vasiljeva
Marika Vasiljeva

Antroji Sisteminio kūrybiškumo forumo dalis – „Technorave“ yra skirta mokslinėmis žiniomis ir naujovėmis besidominčiai publikai. Po antrosios dalies atidarymo Marika Vasiljeva (Barclays Group Operations Limited Lietuva) kalbės apie virtualią darbo jėgą, kuri keičia mūsų požiūrį į kasdienį darbą. Robotinis proceso automatizavimas (Robotic Process Automation, RPA) užkariauja vis daugiau įmonių visame pasaulyje, pakeičiant požiūrį į rutininį ir pasikartojantį kasdienį žmogaus darbą, kuris reikalauja daug žmogiškųjų resursų, bet atneša mažai vertės pačiam verslui. RPA principas - 100 proc. atkartoti žmogaus atliekamą darbą virtualioje erdvėje, nekeičiant pačių atliekamų operacijų logikos ir vidinių sistemų, tad jo adaptacija bet kurioje įmonėje yra gana lengvai ir palyginus greitai įgyvendinamas procesas.

Lietuva ir kosmosas

Marius Klimavičius
Marius Klimavičius

Svarbūs svečiai, atvyksiantys į „Technorave“ – Europos kosmoso agentūros darbuotojai. Inžinierius Marius Klimavičius forume skaitys pranešimą tema „Kaip Lietuva gali prisidėti prie Europos kosmoso agentūros atradimų?“. M.Klimavičius – vienas iš nedaugelio lietuvių, dirbančių didžiausiame Europos kosmoso centre, pasakos apie savo darbą Agentūros robotikos laboratorijoje, bet ir apžvelgs, kaip Lietuva gali prisijungti prie kosmoso valstybių sąrašo.

Konferencijoje taip pat dalyvaus ir savo sėkmės istoriją papasakos Laura K. Inamedinova – muzikos ir videoprogramos Xylo Corporation direktorė bei komunikacijos atstovė, padedanti pradedančiosioms bendrovėms pasiekti

Laura Kornelija Inamedinova2
Laura Kornelija Inamedinova2

sėkmę viešųjų ryšių bei rinkodaros srityje. Laura kalbės apie naująsias technologijas, dalinsis savo patirtimi apie karjeros pradžią garsiose pasaulio įmonėse: "Forbes" ir "Huffington Post" bei palies svarbią temą – moterų įsitraukimą į informacinių technologijų sektorių.

Kaip sufleruoja pavadinimas „Internetas – CV 2.0“, pranešimo metu bus galim sužinoti, kodėl svarbu apie savo karjeros pasiekimus dalintis internete.

Visiems studentams aktualų pranešimą skaitys Ugnius Savickas, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Inovacijų bazės vadovas.

Ugnius Savickas
Ugnius Savickas

U.Savickas kalbės tema: „Ką rinktis, kad netektų konkuruoti su technologijomis?“. Pranešėjas savo veiklą mokymų ir ugdymo industrijoje pradėjo 1998-ais metais, yra sukaupęs daug naudingos patirties, kuria pasidalins su būsimais ir esamais studentais.

Sisteminio kūrybiškumo forume savo patirtimi dalinsis bei apie darbą pasaulinėse IT kompanijose papasakos IT projektų vadovas ir jaunasis verslininkas Petras Šlekys. Lektorius dalinsis savo veiklų patirtimi užsienio įmonėse bei visus studentus kvies į diskusiją, tema: „Profesionalus studentas – ar tai misija neįmanoma?”.

Aivaras Rastenis
Aivaras Rastenis

Forumo baigiamąjį pranešimą skaitys KTU automatikos ir valdymo specialybės antro kurso studentas, Lietuvos B2B (Business to Business) pardavėjų ir pardavimų vadovų bendruomenės Salesclub.lt koordinatorius Aivaras Rastenis. Jo pranešimas turėtų ypatingai sudominti jaunuosius būsimus išradėjus, greitai papildysiančius Lietuvos studentų gretas ar jau esančius jose. A.Rastenis vadovaujasi moto: „Veik, kol kiti gali neveikti!”. Dalindamasis savo asmenine patirtimi bei pasiekimais, pranešėjas atskleis tris temas, kurias būtina aptarti su būsimais nugalėtojais bei papasakos, kaip gauti kuo daugiau naudos iš studijų laikotarpio.

Trijų tipų bilietai

Į penktąją, jubiliejinę „Robotiadą 2017“ galima įsigyti trijų tipų bilietus: bronzinius, sidabrinius ir auksinius. Jie, kaip ir olimpiniai medaliai, suteikia skirtingas vertes. Bronzinis bilietas leis stebėti FLL robotų varžybų, įdomiausius lektorių pranešimus, pramogauti ir dalyauti visose renginio veiklose. Sidabrinis bilietas suteiks unikalia LEGO dovanėlę, galimybę dalyvauti loterijoje ir laimėti robotą arba paskirti paramą „Robotikos akademijos“ fondui. Šis bilietas – tikriems robotikos mėgėjams ir profesionalams.

Auksinis bilietas suteikia visas aukščiau minėtas vertes bei geriausias V.I.P. vietas FLL ir kitų varžybų stebėjimo ir konferencijų zonose, unikalų LEGO išradėjo rinkinį ir prideda svarų jūsų indėlį „Robotikos akademijos“ fondui tam, kad robotikos užsiėmimai pasiektų net atokiausius Lietuvos regionus! Auksinio bilieto turėtojai dalyvauja loterijoje ir varžosi dėl galimybės laimėti edukacinį robotą ir šėlsta „Robotiados 2017“ sūkuryje viso renginio metu! Bilietus į „Robotiadą 2017“ platina TIKETA.

Sisteminio kūrybiškumo forumo programa

Kovo 24 d.

11:30-12:10 Albertas Juškauskas, (Kauno Jėzuitų gimnazija) Robotika pamokoje – misija įmanoma.
12:10-12:50 Rimvydas Jurkuvėnas, (Telia) Patyčioms NElike.
13:30-14:10 Kristijonas Vasiliauskas, (Robotikos akademija). Tai nėra tik ROBOTAS.
14:30-15:10 Steven Goldfarb, (CERN) Non-Alternative Facts: What the LHC is teaching us about our universe? (anglų k.).
15:10-15:50 Alberto Pace, (CERN) Agility in Managing Big Data Workflows (anglų k.).
15:50-16:30 Martin Azkarate, (Europos kosmoso agentūra) Robotics at European Space Agency (anglų k.).
16:30-17:50 Martin Azkarate ir Marius Klimavičius (Europos kosmoso agentūra), Steven Goldfarb ir Alberto Pace (CERN), Rytis Akramas (CID Lietuva), Mikalojus Brazdžiūnas (Vilniaus universitetas) ir kiti. Diskusija Big Challenges in the Big Universe (anglų k.). Moderatorė Goda Raibytė („Kosmonautų pusryčiai", LRT.lt).

Kovo 25 d.

11:10-11:50 Saulius Vasiliauskas, (Baltic orbis). Sumanių šeimų klubas
11:50-12:30 Austėja Landsbergienė, Kodėl tema „vaikai ir technologijos“ – apipinta mitais?
12:30-13:10 Darius Ratkevičius, (TAMO grupės įmonės „E. mokykla“) Kaip sužaidybinimas padeda motyvuoti vaikus mokytis?
13:10-13:50 Mikas Vaitiekaitis, (Telia) Saugus elgesys internete.
14:10-14:40 Marika Vasiljeva, (Barclays) Virtuali darbo jėga: keičiant požiūrį į kasdienį darbą.
14:40-15:20 Marius Klimavičius, (Europos kosmoso agentūra) Kaip Lietuva gali prisidėti prie Europos kosmoso agentūros atradimų.
15:20-16:00 Laura K. Inamedinova, (Xylo Corporation) Internetas – CV 2.0
16:00-16:40 Ugnius Savickas, (ISM) Robotizacija: ką rinktis, kad netektų konkuruoti su technologijomis?
16:40-17:20 Petras Šlekys, Profesionalus studentas – misija neįmanoma?
17:20-17:45 Aivaras Rastenis, (Salesclub) 3 temos apie kurias būtina kalbėti, jei nori būti nugalėtojas. Arba kaip gauti kuo daugiau iš studijų laikotarpio?

„Robotiados 2017“ pranešėjai
„Robotiados 2017“ pranešėjai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius