Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2015 08 03 /23:55

Robotui, kuris turėjo pervažiuoti JAV besikliaudamas žmonių gerumu, nuspardyta galva

Nors tai – tik robotas, bet liūdna jo istorija sugraudino daugelį. „Hitchbot“ yra mielos išvaizdos robotas, pats negalintis judėti – keliauti jis gali tik jeigu žmonės jį paveža. Taip jis jau apkeliavo Kanadą, Vokietiją ir Nyderlandus, tačiau JAV išgyveno tik dvi savaites, rašo CNN.
hitchbot
„Hitchbot“

Tranzuojantis robotas savo kelionę JAV pradėjo Bostone ir turėjo pervažiuoti visą šalį, tačiau Filadelfijoje rastas su nutraukytomis galūnėmis ir be galvos. „Twitter“ tinkle Kanados žurnalistė paskelbė ir nuotrauką, o netrukus pasirodė ir incidento įrašas, nufilmuotas vaizdo stebėjimo kamera.

VIDEO: Robotui nuspiriama galva

„Kartais blogi dalykai nutinka geriems robotams“, – pranešime apie liūdną jo likimą rašė jo kūrėjai. 

Kūrėjai žada, kad tai – dar ne „Hitchbot“ pabaiga. „Norime gerbėjus patikinti, kad šis nuostabus eksperimentas dar nesibaigė. Mes nenorime pateikti kaltinimų ar surasti žmones, kurie suniokoja „Hitchbot“. Mes norime prisiminti gerus laikus ir raginame jo draugus ir gerbėjus padaryti tą patį“, – rašė jie.

O robotas patyrė neeilinių nuotykių – jam teko pabūti ir „Air Canada“ lėktuve, ir susitikti su Kalėdų Seniu, ir pakeliauti po Manhataną, net apsilankyti beisbolo rungtynėse.

Šis robotas buvo sukurtas kaip socialinis eksperimentas dviejuose Ontarijo universitetuose – jis turėjo padėti geriau suprasti žmonių psichologiją, kai jie susiduria su technologinėmis naujovėmis.

„Tai kartu ir meno kūrinys, ir socialinis robotikos eksperimentas, – aiškina kūrėjai. – Paprastai mums neramu, ar mes galime pasitikėti robotais – pavyzdžiui, kaip pagalbininkais namuose. Tačiau šis projektas viską apverčia aukštyn kojomis ir klausia – ar robotai gali pasitikėti žmonėmis?“

„Hitchbot“ turėjo GPS, 3G, video ir audio sistemas, jo metalinis torsas buvo apvyniotas saulės baterijomis, o rankos buvo padarytos iš putos tam, kad jam būtų galima spausti ranką ir apkabinti. 

VIDEO: „Hitchbot“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius