-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijoje kuriama programa, neleisianti siųstis nelegalių failų

Rusijos bendrovė „Internet-kontent“, kurianti antipiratinę programinę įrangą, rugsėjį turėtų paruošti programą, leisiančią nutraukti prieigą prie nelegalių failų. Tai atliks netikri „torrent“ klientai. Tačiau ekspertai mano, kad piratai ras kuo į tai atsakyti.
Kompiuteris
Kompiuteris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kompanija ruošiasi išleisti programą, autorinių teisių savininkams leisiančią savarankiškai blokuoti nelegalius failus „torrent“ tinkluose arba už atsisiuntimą reikalauti tam tikro užmokesčio.

Projektas „Pirate Pay“ pirmą kartą buvo paminėtas 2010 metų viduryje. Kūrėjų teigimu, tai „unikalus sprendimas kovoje su nelegaliu turiniu internete“. Šį kovą programos vystymui iš „Microsoft“ bendrovė gavo 100 tūkstančių dolerių.

Programa ypatinga tuo, kad prieiga prie nelegalių failų bus blokuojama dideliu kiekiu netikrų failų apsikeitimo tinklo dalyvių pagalba. Jie, bendraudami su realiais dalyviais, siųs jiems informaciją apie tai, kur yra juos dominantys failai, tačiau nuorodos bus pateikiamos į legalius failus. Juos atsisiųsti bus galima tik susimokėjus. Jei to nepadarys, negalės atsisiųsti failo.

Už vieno filmo nelegalių kopijų blokavimą autorinių teisių savininkams teks sumokėti daugiau nei 10 tūkst. dolerių per savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius