Rusijoje pasirodė pranešimai apie šalyje blokuojamus „YouTube“ ir „Google“ tinklalapius

Socialiniuose tinkluose penktadienio popietę pasirodė pranešimai, kad Maskvoje imta blokuoti internetinį tinklalapį „YouTube“. Rusijos sostinėje veikiančio interneto tiekėjo „Akado“ vartotojai ėmė dalintis vaizdais, kuriuose matyt iužrašas: „Vadovaujantis įstatymu šis resursas užblokuotas.“
„YouTube“ rodys filmus
„YouTube“ rodys filmus / „Scanpix“ nuotr.

Interneto tiekėjo atstovai į portalo lenta.ru žurnalistų klausimus neatsakė. Rusijoje galioja tvarka leidžianti blokuoti įstatymus pažeidžiantį turinį talpinančius tinklalapius. Jų priežiūrą atlieka „Roskomnadzor“. Kol kas blokuojamų tinklalapių sąraše youtube.com nėra.

Socialiniame tinkle „Twitter“ pasirodė pranešimai, jog interneto tiekėjas „Megafon“ ėmė riboti galimybę naudotis paieškos sistema google.com. Vartotojai praneša, jog bandant patekti į google.com per trumpąją nuorodą goo.gl ekrane matomas užrašas, skelbiantis, kad resursas blokuojamas „valdžios institucijų sprendimu“.

youtube
youtube

„Megafon“ atstovai iš pradžių neigė šiuos pranešimus, tačiau vėliau patikslino, kad ne visi vartotojai gali pasiekti internetinės paieškos milžiną. Tiekėjas pabrėžė, kad google blokuoja ne pati – tai daro valdžios institucijos, naudodamos turimas technines priemones.

„Roskomnadzor“ atstovas Vadimas Ampelonskis lenta.ru žurnalistams nurodė, kad goo.gl, kaip ir kitų didžiausios interneto bendrovės tinklalapių, draudžiamų resursų sąraše šiuo metu nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius