Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje ruošiamas interneto cenzūros planas

Rusijos valdžia rengia priemonių paketą, kuriomis ketina sugriežtinti interneto kontrolę šalyje. Pasiūlymus dėl teisinio reguliavimo šiuo metu rengia speciali Rusijos darbo grupė prie prezidento administracijos, newsru.com cituoja Rusijos leidinį „Komersant“.
Išjungtas tinklalapis
Išjungtas tinklalapis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Visais lygiais planuojamas turinio filtravimas, o taip pat ketinama uždrausti ir DNS domeno serverių .ru ir .rf registravimą už Rusijos ribų.Skelbiama, kad Rusijoje turi būti įvesti trijų lygių duomenų perdavimo tinklai: vietos, regionų ir bendras Rusijos perdavimo tinklas. Rusijoje taip pat turėtų būti uždrausta naudojantis vietos ir regiono duomenų tinklais prisijungti prie užsienio tinklalapių.

Visais lygiais planuojamas turinio filtravimas, o taip pat ketinama uždrausti ir DNS domeno serverių .ru ir .rf registravimą už Rusijos ribų.

Rusijos įstatymuose kol kas nėra numatytas turinio filtravimas, todėl kol kas nelabai aišku, ką konkrečiai omenyje turėjo siūlantys filtruoti turinį. Be to, oficialiai laisvą prieigą prie informacijos Rusijoje užtikrina 29 Konstitucijos straipsnis.

Laikraščio „Komersant“ šaltiniai taip pat praneša, kad permainos pareikalaus išlaidų iš Rusijos biudžeto. Pirmiausiai hierarchinių tinklų sukūrimas reikalauja ir restruktūrizuoti tinklus Rusijoje, o dėl to interneto tinklų operatoriai patirs papildomų išlaidų.

Taip pat papildomai reikės pinigų norint sukurti DNS serverį Rusijoje. Kainuos ir hierarchinių tinklų įvedimas taip pat padidins intreneto prieigos išlaidas.

Apie tai, kad Rusija planuoja sukurti atskirą internetą, kalbėjo ir Rusijos senatorius Maksimas Kavšaradzė.

Manoma, kad Rusijos siekis sugrąžinti interneto kontrolę gali būti pablogėjusių santykių su Vakarais išraiška. Pirmadienį buvo paskelbtos sankcijos Rusijos pareigūnams, įskaitant turto įšaldymą ir vizų uždraudimą septyniems pareigūnams iš Rusijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius