Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos armijoje uždrausta naudotis „iPhone“ telefonais

Bendrovės „Apple“ išmanieji telefonai neoficialiai buvo uždrausti Rusijos armijoje – Rusijos Gynybos ministerija tarnauti atvykstančius naujokus įspėjo, kad šie gali rinktis bet kokius išmaniuosius telefonus, išskyrus „iPhone“. Pasak Rusijos kariuomenės atstovų, uždraudus naudoti „iPhone“ bus apsisaugota nuo galimo šnipinėjimo iš JAV.
Šauktinių išlydėjimo ceremonija Čečėnijoje
Šauktinių išlydėjimo ceremonija Čečėnijoje (Asociatyvi nuotr.) / „Scanpix“/AP nuotr.

„Su „iPhone“ galima stebėti viską: ką kareiviai kalba, ką jie fotografuoja, kokią informaciją perduoda, kur jie yra ir netgi ką veikia – taip draudimą komentavo Rusijos Gynybos ministerijos karštosios linijos atstovas.

Pasak ekspertų, baiminamasi, kad „Apple“ telefonai leistų susekti šauktinių, o kartu ir visų Rusijos karinių dalinių judėjimo kryptis.

Į armiją atvykę tarnauti naujokai patvirtino, kad apribojimai jau įsigalioję, tačiau oficialių dokumentų, kurie draustų naudotis „iPhone“, nėra.

Netikėtai į Rusijos gynybos ministerijos pusę stojo ir saugumo ekspertai – jų supratimu, telefonų draudimas yra pateisinamas.

„Prielaidos, kad „Apple“ aktyviai bendradarbiauja su JAV Gynybos departamentu, yra pagrįstos, – sakė „Mobile Research Group“ vyriausiasis analitikas Eldaras Murtazinas. – Šifravimo sistemos, pavyzdžiui, tos, kurias naudoja „Apple“, yra gaminamos tų, kas dirba su JAV Gynybos ministerija.“

Kito eksperto Michailo Romanovo teigimu, „iPhone“ turi kur kas daugiau nežinomų ir paslėptų funkcijų, nei „Android“ operacine sistema veikiantys įrenginiai.

„Jau penktos kartos „iPhone“ pasirodė procesorius M7, kuris renka duomenis apie įrenginio judėjimą erdvėje – tokių funkcijų „Android“ telefonuose dar neteko matyti“, – kalbėjo jis.

Pasak ekspertų, baiminamasi, kad „Apple“ telefonai leistų susekti šauktinių, o kartu ir visų karinių dalinių judėjimo kryptis.

Prieš kurį laiką, kai „Apple“ vadovas Timas Cookas viešai paskelbė esąs homoseksualus, viena Rusijos IT bendrovė nutarė nugriauti Steve'ui Jobsui pastatytą paminklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius