Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos ekonomikos viceministras siūlė užblokuoti „YouTube“ ir „Google“

Rusijos ekonominės plėtros viceministras Stanislavas Voskresenskis mano, kad tokios svetainės, kaip „YouTube“ ar „Google“, turėtų būti užblokuotos, kadangi jos pažeidžia autorių teises.
„Youtube“
„Youtube“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Toks viceministro siūlymas užfiksuotas nutekėjusiame konfidencialiame diplomatiniame dokumente, kurį JAV ambasados Rusijoje darbuotojai parengė 2009 metų lapkritį. Dokumente aprašytas ambasados ir Rusijos Ekonominės plėtros ministerijos atstovų susitikimas, kuriame kalbėta apie po kelių dienų vyksiantį Rusijos ir JAV valdžios atstovų susitikimą intelektinės nuosavybės klausimais.

S.Voskresenskis susitikimo dalyviams pareiškė, kad Rusija stiprina intelektinės nuosavybės teisinę apsaugą. Tačiau nors įsigyti „piratinės“ produkcijos internete tapo gerokai sunkiau, jis pripažino, kad internete „piratavimas“ nesiliauja, praneša Torrentfreak.com.

Tiesa, viceministras mano, kad problema glūdi ne vien Rusijoje. „S.Voskresenskis pareiškė, kad, jo nuomone, jokia šalis pasaulyje nėra pasiruošusi kovoti su piratavimu internete. Jis teigė, kad visų šalių įstatymai, taip pat ir JAV įstatymai, yra atgyvenę ir nėra parengti technologijų amžiui“, – rašoma dokumente.

„Pavyzdžiui, jis pareiškė, kad „YouTube“ ir „Google“ (kaip šios svetainės savininkė) turėtų būti užblokuotos, kadangi jos nesilaiko dabartinių Rusijos įstatymų. Jis pripažino, kad tai neįmanoma, tačiau akcentavo, kad šios kompanijos turi laikytis vietos įstatymų, net jei jie yra atgyvenę“, – rašo diplomatai.

S.Voskresenskis taip pat iškėlė dvi problemas, apie kurias girdėjo iš kitų šaltinių: kad Rusijoje sukurti filmai yra nelegaliai platinami ir pardavinėjami JAV bei kad internete yra Amerikoje registruotų svetainių, kuriose galima nelegaliai nusipirkti Rusijos filmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius