Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Samsung“ atstovai Lietuvoje: „Galaxy S6 edge“ ekranas lenktas ne tik dėl dizaino

Balandžio 17 d. Lietuvos mobiliųjų operatorių salonuose pasirodys nauji „Samsung Galaxy S“ serijos telefonai „Galaxy S6 “ ir šonuose lenktą ekraną turintis „S6 edge“. Apie tai, ko tikėtis iš naujų telefonų ir kokias funkcijas atliks lenktas „S6 edge“ ekranas, „Samsung“ atstovai trečiadienį pasakojo žurnalistams.
„Samsung Galaxy S6 Edge“
„Samsung Galaxy S6 Edge“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Audrius Granickas iš „Samsung“ sakė manantis, kad dalis klientų naujuosius „edge“ telefonus rinksis dėl dizaino, tačiau lenktas ekranas turi ir keletą praktinių funkcijų.

Pirmą kartą lenta kraštinė buvo pademonstruota telefone „Galaxy Note Edge 4“ – čia buvo lenkta kairė briauna, kuri leido valdyti fotoaparatą ar vaizdo leistuvą, o šįsyk, pasak A.Granicko, ekrano funkcionalumas bus skirtas pranešimams.

Penkios spalvos penkiems draugams

Viena iš naujųjų funkcijų yra „People Edge“, kuri leidžia penkiomis skirtingomis spalvomis pažymėti penkis dažniausiai naudojamus kontaktus. Kai telefonas bus padėtas nugarėle į viršų, o garsas – išjungtas, pro užlenktą šoną žybsės spalva ir iškart žinosite, kas jums skambina.

Pauliaus Grinkevičiaus nuotr./„Samsung Galaxy S6 Edge“
Pauliaus Grinkevičiaus nuotr./„Samsung Galaxy S6 Edge“

„Jei tuo metu negalėsite kalbėti, bus galimybė padėti pirštą ant pulso matuoklio jutiklio (HRM daviklio) ir atmesti skambutį automatine žinute, kurią susikursite patys“, – sakė A.Granickas.

Dar viena lenkto ekrano funkcija skirta naktiniam laikrodžiui: ekrano kraštas naktį švies blankia šviesa, taigi norint sužinoti laiką, pavyzdžiui, prabudus iš miegų, nebereikės jungti telefono. Ekrano šviesa, anot A.Granicko, švies itin silpnai, taigi telefono baterijos išeikvojimas bus minimalus, tačiau naktį ji bus matoma.

O pats svarbiausias dalykas – kai telefono ekranas užrakintas, lenktame telefono krašte bus galima skaityti pranešimus – SMS, el. paštą, matyti pranešimus iš socialinių tinklų ar programėlių. „Samsung“ atstovai teigia, kad taip pamatyti pranešimus bus galima greičiau. Be to, jungiant ekraną nebus eikvojama telefono baterija.

Ekrano briaunoje galėsite pranešimus matyti tuomet, kai ją patrynus bus pažadinamas ekranas.

Stiklas iš abiejų telefono pusių

Be lenktų šonų „Galaxy S6 edge“ turės ir daugiau naujovių. Abu nauji S6 serijos telefonai (esminis skirtumas tarp jų yra lenktas ekranas) bus iš abiejų pusių dengti „Gorila Glass 4“ stiklu, kuris itin atsparus įbrėžimams ir smūgiams. Visgi jei telefonas sudužtų, „Samsung“ taikys ekrano draudimo garantiją – pirmą kartą sudužusį ekraną bus galima pakeiti už 30 eurų, o antrą – už 50 eurų.

Telefonuose įdiegtas Quad HD raiškos „Super AMOLED“ ekranas, kuris turės 577 pikselius colyje. Anot A.Granicko, ekrano raišką pajusti bus galima tada, kai reiks skaityti itin smulkiu šriftu parašytą tekstą ar žiūrėti aukštos raiškos vaizdo įrašus.

Pauliaus Grinkevičiaus nuotr./„Samsung Galaxy S6 Edge“
Pauliaus Grinkevičiaus nuotr./„Samsung Galaxy S6 Edge“

Telefonai, kurių kainos, priklausomai nuo vidinės atminties talpos, svyruos nuo 700 iki 1049 eurų, išsiskirs ir kai kuriomis netradicinėmis spalvomis – bus galima rinktis iš baltos, auksinės, juodos, tamsiai žalios ir šviesiai mėlynos spalvų. Tiesa, pastarųjų spalvų telefonai, kaip ir telefonai su 128 GB vidine atmintimi, Lietuvą pasieks kiek vėliau – gegužės mėnesį.

Greitasis įkrovimas

Telefono kameros, lyginant su „Galaxy S5“, dėl 1.9 dydžio diafragmos gaus trečdaliu daugiau šviesos, taigi prieblandoje darytos nuotraukos turėtų būti ryškesnės. Galinė telefono kamera turės optinio stabilizavimo funkciją ir realiu laiku veikiantį HDR režimą, kuris leis prieblandoje pašviesinti nuotraukas arba patamsinti šviesesnes taip, kad vaizdas būtų geriau matomas. Priekinėje kameroje bus 5 MP, galinėje – 16 megapikselių.

Telefonų baterijos, lyginant su kai kuriais konkurentais, nėra įspūdingos – „edge“ versija turės 2,6 tūkst. miliamperų, S6 – 2550 miliapmerų. Tačiau telefone įdiegta greito krovimo galimybė – telefoną kraunant su originaliu krovikliu keturioms valandoms naudojimo jį bus galima įkrauti per 10 minučių.

„Tai nereiškia, kad galėsite 4 valandas žaisti žaidimus ar ištisai kalbėti telefonu, bet galėsite atlikti 4 – 5 skambučius ir panaršyti socialiniame tinkle“, – pridūrė „Samsung“ atstovas.

Telefonai turės ir bevielio krovimo galimybę, juose bus palaikomi WPC ir PMA standartai. Taigi telefoną bus galima krauti bet kokiu belaidžiu krovikliu.

Abiejų naujų telefonų darbu rūpinsis septintos kartos „Samsung Exynos“ 8 branduolių 64 bitų procesorius, o operatyviosios atminties juose bus 3 GB RAM (DDR4).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius