-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Samsung“ iki šiol nežino, dėl ko užsidega „Galaxy Note 7“

Savaime užsidegantys „Samsung Galaxy Note 7“ telefonai privirė kaip reikiant košės: dėl jų namuose prasideda gaisrai, vėluoja lėktuvų skrydžiai, pradedami valstybinio lygio tyrimai.
Vienas iš daugelio sudegusių „Samsung Galaxy Note 7“
Vienas iš daugelio sudegusių „Samsung Galaxy Note 7“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bet patiems „Samsung“ inžinieriams belieka krapštytis galvą – visą mėnesį nuo pirmų pranešimų apie „Note 7“ problemas jiems niekaip nepavyksta patiems atkartoti užsidegimą. Nors bandančiųjų tai padaryti – šimtai, rašo „The Verge“.

Nesugebėjus replikuoti problemos ir iš visų pasaulio kampelių plūstant pranešimams apie užsiliepsnojančius telefonus, „Samsung“ padarė logišką išvadą: matyt, „Samsung“ dukterinė bendrovė „Samsung SDI“ gamindama akumuliatorius pridarė „nedidelio gamybinio broko“. Todėl rugsėjo viduryje klientams buvo pradėti siuntinėti pakaitiniai įrenginiai su kito tiekėjo - „Amperex Technology“ - pagamintais akumuliatoriais. Deja, niekas nepasikeitė – praėjus vos kelioms dienoms po tariamai saugių įrenginių pristatymo klientams, liepsnoti pradėjo ir tie, tad teko skelbti visišką „Galaxy Note 7“ atšaukimą.

VIDEO: „Galaxy Note 7“ mirtis: svarbiausi faktai

Telefonai atšaukti, gamyba nutraukta, o „Samsung“ iki šiol negali pasakyti, kur tiksliai yra problemos priežastis. Korėjos elektronikos technologijų instituto Pažangiųjų akumuliatorių centro buvęs direktorius Parkas Chul-wanas sakė, kad peržiūrėjo P. Korėjos reguliavimo tarnybos dokumentus ir pasikalbėjo su „Samsung“ inžinieriais. „Akumuliatoriai apkaltinti per anksti. Manau, kad su jais viskas buvo gerai ir pagrindinė problemų priežastis yra ne jie“, leidinio „New York Times“, kurį citavo „The Verge“, žurnalistams, sakė mokslininkas. Anot jo, dėl įrenginio sudėtingumo inžinieriams niekaip nepavyksta operatyviai nustatyti jų degumo priežastį. „Note 7“ turėjo daugiau funkcijų ir buvo sudėtingesni už bet kurį kitą iki šiol gamintą telefoną. Panašu, kad norint aplenkti „iPhone“ į jį buvo prikišta tiek inovacijų, kad padėtis tapo nebekontroliuojama“, - aiškino P. Chul-wanas.

Be to, „Samsung“ uždraudė susirašinėjimą elektroniniu paštu tarp problemos šaknų ieškančių inžinierių, tokiu būdu apsunkindama dalijimąsi teorijomis apie tikrąsias užsidegimo priežastis. Toks draudimas, esą, buvo paskelbtas baiminantis, kad inžinierių susirašinėjimui patekus į netinkamas rankas gali prasidėti teisiniai bylinėjimaisi, tad visa susirašinėjimo tarp inžinierių medžiaga turėjo būti laikoma ne internete.

Problemą galėjo pagilinti ir „Samsung“ korporatyvinė kultūra: „New York Times“ cituoja du buvusius „Samsung“ darbuotojus, tvirtinančius, kad tvarka bendrovėje yra „kariška“, o įsakymus duodantys aukščiausio lygio vadai ne visuomet supranta technologijas, naudojamas įmonės produktuose.

„Note 7“ atšaukimas jau dabar kirto per įmonės finansus: bendrovė pelno prognozę jau sumažino trečdaliu. Tuo tarpu nepriklausomi tyrėjai, taip pat besiaiškinantys, dėl ko dega „Note 7“, yra įsitikinę, kad priežastis iš tiesų yra akumuliatorių yda, tačiau SDI ir „Amperex“ akumuliatoriuose tos ydos yra skirtingos. O tai, anot ekspertų, yra ženklas, kad „Samsung“ galimai nesugeba sukontroliuoti savo tiekėjų produkcijos kokybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius