Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Samsung“ ir „Apple“ patentų kova grįžta: už milijardinių ieškinių slepiasi ir „Google“

Du didžiausi pasaulio telefonų gamintojai - „Apple“ ir „Samsung“ - vėl grįžta į teismą. Kaip ir anksčiau, bendrovės viena kitą kaltina kopijuojant dizainą ir funkcijas. Šįkart ginčas apims ne tik techninę, o ir programinę įrangą, todėl teisme dalyvaus ir „Samsung“ naudojamos operacinės sistemos „Android“ kūrėja „Google“.
Išmanieji telefonai „iPhone 4“ (kairėje) ir „Galaxy S2“.
Išmanieji telefonai „iPhone 4“ (kairėje) ir „Galaxy S2“. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Apple“ kaltina „Samsung“ kopijuojant tam tikras telefonų funkcijas, iš kurių vartotojams labiausiai žinoma yra ekrano braukimas tam, kad mobilusis telefonas būtų atrakintas. O „Samsung“ atkerta, kad technologijos pionieriai yra jie ir plagiavimu kaltina „Apple“.

Daugelis kalba, kad šis ginčas yra ir „Google“ kova prieš „Apple“. „Google“ gaminama operacinė sistema „Android“ veikia „Samsung“ įrenginiuose.

„Apple“ iš „Samsung“ tikisi prisiteisti iki 2 mlrd. dolerių, skelbia BBC. Timo Cooko vadovaujama bendrovė reikalauja, kad „Samsung“ sumokėtų 40 dolerių mokestį už kiekvieną parduotą telefoną, kuriame buvo panaudota „Apple“ programinė įranga.

„Apple“ atnešė revoliuciją į asmeninių kompiuterių rinką, – ieškinyje rašo „Apple“. – „Samsung“, priešingai, visą laiką kopijavo inovatyvias „Apple“ technologijas ir produktus, dizainą ir funkcijas bei užtvindė rinkas prietaisais su nukopijuotomis technologijomis.“

Iš viso „Apple“ pateikė ieškinį dėl penkių „iOS“ operacinėje sistemoje esančių funkcijų, tarp kurių yra ekrano braukimas ir technologija, kuri leidžia pamačius telefono ekrane, pavyzdžiui, telefono numerį, automatiškai pradėti skambutį jį palietus ekrane .

Tačiau „Samsung“ į šiuos „Apple“ kaltinimus atsakė dviem naujais ieškiniais ir aiškina, kad „Apple“ „Samsung“ sukurtas inovacijas panaudojo gamindama „iPhone", "iPod" ir „iPad“ produktus.

„Samsung“ skelbia turinti patentą, kuris nulemia, kaip nuotraukos ir vaizdo įrašai išdėstomi telefono ekrane, o taip pat, kad išrado metodą, kaip duomenis perduoti žemo dažnio signalais.

Atsižvelgiant į tai, kad šiame ginče daug ir dažnai kalbama apie programinę, o ne apie techninę įrangą, daugelis kalba, kad šis ginčas yra ir „Google“ kova prieš „Apple“. „Google“ gaminama operacinė sistema „Android“ veikia „Samsung“ įrenginiuose.

Vienas iš pagrindinių liudininkų byloje yra buvęs „Google“ inžinierius Andy Rubinas , kuris kuravo „Android“ OS kūrimą.

Praėjusiųjų metų pabaigoje teismas nurodė „Samsung“ sumokėti 290 mln. dolerių už „iPhone“ funkcijų ir dizaino elementų kopijavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius