Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Samsung“ iškėlė naują versiją, kodėl sproginėjo „Galaxy Note 7“

Pietų Korėjos išmaniųjų telefonų gamintoja „Samsung“ atlikto vidinį tyrimą ir nustatė, kad jos gaminti „Galaxy Note 7“ užsidegdavo ar sprogdavo dėl netinkamo baterijos dydžio, skelbia su tyrimo išvadomis susipažinusius šaltinius cituojantis laikraštis „The Wall Street Journal“.
„Samsung Galaxy Note 7“ sukėlė gaisrą
„Samsung Galaxy Note 7“ sukėlė gaisrą / Fox news iliustr.

Dar viena užsidegimo priežastimi įvardijamos problemos, susijusios šių baterijų gamyba. Kompanija kaltina baterijas, kurias pagamino neįvardintas tiekėjas. Tačiau daug kas mano, kad tai buvo jos partnerinė kompanija „Samsung SDI“.

Kaip rašo „The Wall Street Journal“, iš pradžių „Samsung“ manė, kad problema su baterijomis buvo susijusi tik su „Samsung“ grupės įmone gaminamomis baterijomis. Todėl nusprendė tuos telefonus atšaukti bei padidinti gamybos apimtis naudojant Honkongo bendrovės „Amperex Technology Ltd“ pagamintas baterijas, ir šiai telefonais pakeisti brokuotus.

Tyrimo metu išsiaiškinta, kad pirmosios baterijos buvo netinkamo dydžio, todėl perkaito. O „Amperex“ baterijų brokas buvo susijęs su sparčia jų gamyba siekiant pakeisti brokuotus telefonus. Kokia ta gamybinė problema nenurodoma.

Oficialiai savo vidinio tyrimo išvadas „Samsung“ paskelbs pirmadienį, sausio 23 d. Jau dabar skaičiuojama, kad visų 2,5 mln. telefonų atšaukimas ir jų gamybos nutraukimas Pietų Korėjos kompanijai kainuos mažiausiai 5 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius