Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 29 /22:48

„Samsung“ pristatė „Galaxy S8“ telefonus ir kitas technologines naujoves

Pietų Korėjos technologijų įmonė „Samsung Electronics“ pristatė naujausią savo išmaniųjų telefonų „Galaxy S8“ liniją – nors pristatymo renginys vyko Niujorke, internetu buvo galima gyvai stebėti jo transliaciją, o Lietuvos žiniasklaidai ir žinomesniems žmonėms buvo pasiūlyta šį renginį stebėti vietiniame pristatymo renginyje Vilniuje.
„Samsung Galaxy S8“ ir „Samsung Galaxy S8+“
„Samsung Unpacked“ renginio užsklanda / „Scanpix“/AP nuotr.

Pristatymas pradėtas jau matytu pristatomuoju filmuku apie telefonų formos evoliuciją. Kiek vėliau šis filmukas buvo papildytas ir patraukliu naujųjų įrenginių pademonstravimu.

VIDEO: Samsung Galaxy S8 and S8+: Official Introduction

Ant scenos pasirodęs „Samsung“ Mobiliųjų ryšių prezidentas DJ Kohas priminė, kad pastarieji metai įmonei buvo sunkūs, o derlius prastas. „Kaip visi žinote, „Samsung“ šie metai buvo sunkūs, su daug iššūkių ir sunkių sprendimų“, – sakė vadovas. Tačiau sunkumai, anot jo, ne priežastis nuleisti galvą.

„Bet būti pažangos smaigalyje – mūsų tikslas nuo pat to laiko, kai pirmą kartą pagaminome telefoną“, – teigė DJ Kohas. Paminėtos ir trys pamatinės šios įmonės vertybės gaminant telefonus: kokybė, saugumas, meistriškumas.

„Kai žmonės galvoja apie mobilumą, jie galvoja apie išmaniuosius telefonus – parodysime, kad tai yra ne viskas. Parodysime patirtį, kuri yra svarbi jums, visuose naudojamuose įrenginiuose“, – teigė prezidentas.

Jau žinome, kad telefone bus akies rainelės nuskaitymo ir veido atpažinimo technologijos. „Ir tai – tik pradžia“, – sako DJ Kohas.

Kartu su telefonu pristatytas ir „Bixby“ – didžiausias „Samsung“ žingsnis paslaugų srityje, stosiantis į konkurencinę kovą su „Microsoft“, „Google“, „Apple“ ir „Amazon“ .

Įmonės vadovas pagyrė daugybę partnerių, ypač – „Google“, su kuriais buvo žengiama koja į koja vystant naujas technologijas, įrenginius ir paslaugas.

Telefonai

Pirmasis žvilgsnis į įrenginius pristatomajame filmuke ir DJ Koho rankose patvirtina: iš anksto nutekėjusi informacija buvo teisinga. Patvirtinta, kad įrenginiai bus dviejų linijų – „Galaxy S8“ ir „Galaxy S8+“.

Naujasis įrenginių ekranas, dengiantis didžiausią procentinę priekinės sienelės dalį (tiesa, tik „Samsung“ istorijoje) pavadintas „Infinity“. Jų įstrižainės – 5,8 ir 6,2 colio.

„Galaxy S8“ – pirmi išmanieji telefonai pasaulyje, pelnę UHD aljanso HDR sertifikatą, užtikrinantį, kad ekrane matomos spalvos idealiai atitinka realybę.

Navigacijos mygtukai įtaisyti plonutėje juostelėje po ekranu – taip sutaupytas naudingas, vaizdui rodyti, o ne čiupinėti skirtas ekrano plotas, o virtualūs mygtukai sugeba reaguoti į paspaudimo stiprumą.

Telefonus bus galima rinktis iš penkių spalvų: juodą, sidabrinį, auksinį, mėlyną ir pilką.

Kalbant apie galinės sienelės kamerą – jokios revoliucijos. Jutiklis toks pats, kaip ir S7 telefonuose. Žinoma, IT specialistai sako, kad jei kas nors gerai veikia, nereikia kišti nagų. Bet jei jau taip pompastiškai skelbiamas visokeriopas atsinaujinimas...

Be to, nuotraukų kokybę lemia ne vien jutiklis – naujame telefone smarkiai patobulinta vaizdo apdorojimo programinė įranga, tad nuotraukų kokybės pagerėjimą tikrai turėtume pastebėti.

Priekinėje sienelėje – 8MP raiškos jutiklis su veido aptikimo technologija ir automatiniu fokusavimu.

Smarkiai patobulėjo telefonų procesoriai – juos pirmą kartą naudojamas 10 nm technologinis procesas, užtikrinantis gerokai didesnį našumą, energijos panaudojimo efektyvumą ir mažą dydį, kas reiškia, kad telefone gali tilpti ir daug kitokių gerų dalykų.

Amerikiečių rinkai skirti telefonai su „Snapdragon 835“ procesoriais, kitoms rinkoms – su pačių „Samsung“ kuriamais „Exynos“ procesoriais (reikia paminėti, kad skirtumai tarp šių vienodos klasės procesorių našumo atžvilgiu paprastai būna minimalūs).

Telefono atrakinimo būdų sąraše – pirštų atspaudų skaitytuvas, perkeltas į nugarėlę, greta kameros (kas yra nepatogu ir tikriausiai smarkiai murzins kameros lęšį), bet atsirado ir atrakinimas pagal veido atpažinimą – jeigu veiks nepriekaištingai, pirštų atspaudus bus galima pamiršti.

Pristatomas „Bixby“ – panašu, kad jis bus jaunesnysis Siri, Cortanos, Alexos ir „Google“ skaitmeninio asistento broliukas, turintis atlikti panašias funkcijas, bendrauti su naudotoju balsu ir suprasti bendravimo kontekstą. Kitaip tariant, jis seniau naudojamiems skaitmeniniams asistentams neturėtų nusileisti. Teoriškai.

Įdomesni Biksbio sugebėjimai – per kamerą matomo vaizdo atpažinimas ir su šiuo vaizdu susijusios informacijos pateikimas, be to, dirbtinio intelekto valdomas asistentas mokosi savo „šeimininko“ įpročių ir sugeba prognozuoti jo veiksmus bei pasiruošti atlikti tam tikras funkcijas, priklausomai nuo dienos rutinos, panašiu laiku kasdien atliekamų veiksmų.

„Samsung Connect“ – išmaniųjų namų valdymo programėlė, leidžianti susijungti su visais protingais namuose esančiais įrenginiais ir valdyti juos iš bet kurios pasaulio vietose (net balsu). O kad ryšio problemos negadintų nuotaikos, „Samsung“ siūlo papildomai įsigyti „Samsung Connect Home“ belaidžio ryšio dėžutę, integruojančią jungtis su visais namų įrenginiais.

Telefonus bus galima įsigyti nuo balandžio 21 dienos. Gera naujiena – visų telefonų pakuotėse bus į ausis įstatomų AKG ausinių komplektas, kuris perkant atskirai kainuotų 100 JAV dolerių. Ausinės laidinės, tad ramu – 3,5 mm jungtis niekur nedingo.

Virtuali realybė

„Samsung Gear VR“ įranga taip pat patobulėjo – atsirado galimybė ne tik matyti virtualią realybę, bet ir sąveikauti su ja: pasiūlyti specialūs valdikliai.

Be to, įmonės atstovai žada, kad šiais metais pamatysime kaip niekada daug sporto ir kitokių renginių, transliuojamų specialiai virtualiai realybei pritaikytu formatu.

O norintiems kurti virtualios realybės siūloma nauja „Gear 360“ kamera, leidžianti ne tik fotografuoti, bet ir filmuoti ir netgi transliuoti vaizdą virtualiai realybei pritaikytu formatu – ir tai įmanoma daryti neįtikėtina 4K raiška.

Ir koks kilo triukšmas pristatymo salėje, kai įmonės atstovė paskelbė, kad kiekvienam renginyje dalyvaujančiam žurnalistui bus duota išbandyti po nuosavą „Gear 360“ kamerą. Ir šios kameros visiems 2500 žmonių buvo išdalintos nedelsiant – per kelias sekundes. Stulbinantis organizuotumas!

VIDEO: Samsung Official TVC: Ostrich

Jungtis su kompiuteriu

„Galaxy S8“ telefonus bus labai paprasta paversti pilnaverčiu kompiuteriu – tiesa, tam telefonui reikės su monitoriumi, klaviatūra ir pele sujungto „doko“, kuris patogiai pavadintas „Dox“.

Bendradarbiaujant su pagrindiniais profesionalios programinės įrangos kūrėjais vykdomas programėlių optimizavimas darbui ne tik telefono, bet ir pilnaverčio kompiuterio ekrane. O žinant, kad darbo vietos saugumui užtikrinti gali būti naudojama ir „Samsung Knox“ sistema, jau galima įsivaizduoti, kaip ateities verslo įmonės savo personalui pirks nebe nešiojamuosius kompiuterius, o telefono ir „Dox“ rinkinuką – ir saugu, ir pigiau, ir nereikia šokinėti tarp skirtingų įrenginių.

Kaina

Informacijos apie kainą „Samsung“ oficialiai neskelbė, tačiau iš Lietuvos įmonių gauta informacija byloja, kad telefonai kainuos 809 (paprasta versija) arba 909 eurus (versija su pliuso ženklu).

Apie jau dabar priimamus išankstinius užsakymus iškart po pristatymo paskelbė mobiliojo ryšio operatorius „Telia“. Ryšio operatorius žada, kad užsakiusieji iš anksto šiuos telefonus gaus iki 10 dienų anksčiau, nei bus pradėta oficiali jų prekyba (balandžio 29 d.), o norintys juos pamatyti savo akimis ir pačiupinėti savo rankomis nuo balandžio 3 dienos tai galės padaryti „Telia“ salonuose, esančiuose trijų didžiausių Lietuvos miestų PC „Akropoliuose“.

„Tele2“ pranešė, kad vartotojai išmaniuosius įrenginius galės įsigyti taip pat 10 dienų anksčiau nei prasidės oficiali telefono prekyba - balandžio 29-ąją. „Samsung Galaxy S8“ bei „Samsung Galaxy S8+“ modeliai „Tele2“ kainuos 809 ir 909 eurus.

Tiesa, Lietuvoje telefonus teks rinktis ne iš penkių, o iš dviejų spalvų – juodos arba sidabrinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius