Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 23 /10:27

Saulės energija varomas lėktuvas pirmą kartą perskrido Atlanto vandenyną

Eksperimentinis lėktuvas „Solar Impulse 2“ ketvirtadienio rytą nusileido Ispanijoje – perskridęs Atlanto vandenyną. Skrydis iš Niujorko, naudojant vien saulės energiją, truko 70 valandų.

Orlaivio pilotas Bertrand'as Piccard'as„nusileido #Sevilijoje, per 70 valandų užbaigęs 1-ąjį skrydį per Atlantą, naudojant saulės energiją. #švariateitis“, rašoma oficialioje palaikančios komandos „Twitter“ žinutėje.

„Aš dar neatitokau – visa tai išties fantastiška“, – šveicaras pilotas sakė šios misijos valdymo centrui Monake, o jo žodžiai buvo tiesiogiai transliuojami internetu.

Lėktuvas, nusileidęs Ispanijos pietinio Sevilijos miesto oro uoste, buvo sutiktas plojimais, kai palaikymo komanda ten susirinko pasveikinti B.Piccard'o.

„Svajonė pildosi“, – buvo paskelbta šios misijos oficialiame tinklalapyje, kai lėktuvas lėtai artėjo prie savo kelionės tikslo.

B.Piccard'as informavo savo sekėjus apie skrydžio pažangą, sakydamas, kad vandenyne matė banginių ir ledkalnių, taip pat retkarčiais įskrisdavo į turbulencijos sritis per beveik tris paras trukusią transatlantinę kelionę.

Tai buvo pirmasis vienviečio saulės energija varomo lėktuvo skrydis per Atlantą, o B.Piccard'ą ši kelionė gerokai išsekino, nes jis galėdavo tik retkarčiais trumpai numigti.

Perskridus Atlantą, B.Piccard'ui ir jo kolegai pilotui Andre Borschbergui dabar gali rinktis iš dviejų scenarijų: skristi į šios kelionės aplink Žemės rutulį galutinį tikslą Abu Dabį, pakeliui dar kur nors sustojant, kaip buvo anksčiau planuota, arba mėginti iškart įveikti visą atstumą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Solar Impulse 2“ virš Ispanijos
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Solar Impulse 2“ virš Ispanijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius