Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo komitetas į stalčių deda projektus dėl internetinio balsavimo

Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas (VVSK) į stalčių deda projektus, kuriais siūloma įdiegti internetinį balsavimą.
Kompiuterio klaviatūra
Kompiuterio klaviatūra / 123rf nuotr.

VVSK pirmininko Vytauto Kurpuveso teigimu, komitetas trečiadienį nusprendė daryti pertrauką projektų svarstyme, nes juos atmesti siūlė visi papildomi komitetai, kėlę abejones dėl internetinio balsavimo saugumo.

„Kadangi visi papildomi komitetai yra apsvarstę, ir visi siūlo atmesti, mes neišdrįsom imtis drastiškų sprendimų ir siūlyti atmesti, tad siūlom daryti pertrauką ir dar šiek tiek pasvarstyt“, – BNS sakė V.Kurpuvesas.

Pasak V.Kurpuveso, parlamentiniams komitetams kelia abejonių, ar būtų užtikrinamas balsavimo internetu saugumas, o klausiamas, kuriam laikui būtų daroma pertrauka projektų svarstyme, sakė, kad „reikėtų laukti įvykių, kurie panaikintų abejones“.

Į klausimą, kokie įvykiai galėtų panaikinti abejones dėl internetinio balsavimo saugumo, ar tai būtų kokie nors technologiniai sprendimai, V.Kurpuvesas sakė, kad „galėtų būti ir technologiniai sprendimai“.

Seimas jau ne pirmą kartą pradeda teisėkūros procedūras, kuriomis būtų įtvirtintas internetinis balsavimas, tačiau projektai nepriimami. Parlamente anksčiau tokioms iniciatyvoms nepritarta taip pat nuogąstaujant dėl elektroninių sistemų patikimumo bei galimos neleistinos įtakos rinkėjų valiai.

Seime pastarąjį kartą balsuojant dėl internetinio balsavimo įdiegimo vasarą buvo pritarta po pateikimo, bet projektus šiuo metu sustabdė pagrindinis Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas.

Visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad apie 75 proc. apklaustų šalies gyventojų sutinka, jog Lietuvoje būtų sudaryta galimybė rinkimuose balsuoti internetu.

Balsavimo internetu, bent jau už Lietuvos ribų, pageidauja užsienio lietuviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius