-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šių metų „Tyrėjų naktis“ mokslą kvies pažinti ir virtualioje realybėje

Tūkstantines mokslo entuziastų minias pritraukiantis kasmetinis renginys „Tyrėjų naktis” šiemet į pažintį su mokslu kvies rugsėjo 30 d. Mokslo gerbėjai turės kur paganyti akis: organizatoriai planuoja daugiau nei 300 nemokamų renginių, kurie stebins Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Molėtų ir kitų Lietuvos vietų gyventojus.
Tyrėjų naktis
Tyrėjų naktis
Temos: 1 Tyrėjų naktis

Renginio vinis – vakarinė dalis, vyksianti tą pačią dieną sostinės Energetikos ir technikos muziejuje. Čia apsilankę mokslo entuziastai turės unikalią galimybę susipažinti su virtualiąja realybe, dalyvaudami masiniame prisijungime prie virtualiosios realybės bei kitaip patys ją išbandydami.

Vakariniame renginyje taip pat lauks elektroninės muzikos duetas „Black Water“ su lazerių šou, protmūšio turnyras, virtualiosios realybės dirbtuvės, naktinis kino teatras, piknikas, diskusijos ir daugybė kitų pramogų.

„Mokslas mūsų visuomenėje yra dažnai mistifikuojamas, tačiau mokslininkai yra tokie patys žmonės, kaip ir mes visi kasdienybėje. Todėl „Tyrėjų naktyje“ visus kviečiame ne tik pasinaudoti unikalia proga praverti mokslo laboratorijų duris ir savo akimis pamatyti, kaip gimsta moksliniai išradimai ar eksperimentai, bet ir pabendrauti su pačiais mokslininkais ne jų darbo aplinkoje.

Šiemet planuojame žmonėms pasiūlyti daugiau nei 300 renginių visoje Lietuvoje, todėl tikiu, kad kiekvienas, bent kiek besidomintis mokslu, ras sau kažką įdomaus ir pasinaudos proga mokslą pažinti tiek kasdienybėje, tiek virtualioje realybėje“, – sako renginį organizuojančio Baltijos pažangių technologijų instituto vadovas dr. Tomas Žalandauskas.

Tradiciškai šių metų „Tyrėjų naktis“ yra skirta visiems – skirtingo amžiaus, patirčių ir pomėgių žmonėms, kurie pasinerti į savuosius atradimus bus kviečiami tiek mokslo įstaigose, tiek viešose erdvėse. Tarp jų – 3D modelių spausdinimo dirbtuvės, robotų laboratorija, DNR išskyrimo eksperimentai, augalų klonavimas, įvairios paskaitos, galimybė išmokti pažinti orus, kūrybiškumo dirbtuvės, ekskursija po vieną moderniausių regione duomenų centrų „Data Inn“, pasivažinėjimas elektromobiliais ir pažintis su jų technologijomis ir kt.

„Tyrėjų naktis“ paskutinį rugsėjo penktadienį vyksta daugiau nei 30 Europos šalių, o pažinti mokslo rezultatus tądien kvies daugiau nei 300 Europos miestų. Tai Europos Komisijos iniciatyva, kurios tikslas – didinti mokslininkų pripažinimą visuomenėje, sudarant galimybę iš arti susipažinti su jų darbais ir pasiekimais.

Norintiems iš arčiau susipažinti su mokslu ir mokslo atradimais tereikia žinoti, kad į tam tikrus „Tyrėjų nakties” renginius dėl didelio dalyvauti norinčių žmonių skaičiaus reikalinga išankstinė registracija. Išsirinkti iš gausybės renginių visi kviečiami renginių žemėlapyje adresu www.tyrejunaktis.lt, o karščiausias naujienas sekti facebook.com/tyrejunaktis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius