Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitmeninis kodas: lankstūs kompiuteriai

Kartais imu ir pasvajoju, kokia ateitis mūsų laukia. Ne, apie prastą finansinę situaciją nerašysiu, jai skirtas „15min“ šeštas puslapis. Aš šįkart – apie kompiuterių ateitį.
Gudrios ausinės
Gudrios ausinės / Dienraščio „15 minučių” nuotr.

Taukšindamas pustrečių metų senumo nešiojamojo kompiuterio klavišus vis susimąstau, kad gal ir nieko būtų nusipirkti naujesnį, geresnį... Bet tada stabteliu, pamąstau racionaliai ir susilaikau.

Ir įsivaizduokit, kaip sunku yra skaityti IT naujienas. Galima sakyti, naujausi kompiuteriai dainuoja serenadas ir šoka tango po langais, daugmaž, „imk mane, kas kitas, jei ne tu...“ O kompiuterių koncepcijų šokis primena erzinantį striptizą, kai gali tik žiūrėti, bet ne liesti.

Kompiuterių ir kompiuterinės įrangos gamintoja „Dell“ neseniai pademonstravo naują siekiamybę: dizainerio Tai Chiem sukurtą susukamą kompiuterį „Dell XPS Baton PC“. Net seilė nutįso. Kad būtų lengviau, susukite laikraštį į ruloną. Štai taip atrodys išjungtas kompiuteris. Jį įjungus išsitrauks du lietimui jautrūs ekranai, kurie nuo elektros įtampos sustangrės. Vienas jų atstos ekraną, kitas – klaviatūrą. Aišku, galima ištraukti tik ekraną, o klaviatūrą ir pelę prijungti beviele jungtimi.

Kol kas sukurtas tik dizainas – neskelbiama nei kaina, nei techninės charakteristikos. O kaipgi, juk dar neištobulinta technologija, leisianti tokį kompiuterį pagaminti.

Kiek anksčiau visuomenei buvo parodytas ir galimas ateities „PlayStation“ modelis, tik jo ekranas ne išsitraukia, o susivynioja aplink „strypą“. Na, ir jis neturi klaviatūros – žaidimų konsolė valdoma pulteliais. Bet iš šono įrenginiai mažai kuo skiriasi.

Gudrios ausinės

Nuo šiol nesistebėkite pamatę žmogų su ausinėmis keistai judinantį rankas. Garsi fotoaparatų gamintoja firma „Nikon“ išleido kompiuterį-ausines „UP300x Headset Computer”. Iš pirmo žvilgsnio įrenginys atrodo kaip paprastos ausinės, tačiau vietoje mikrofono priešais nosį nusileidžia nedidelis ekranėlis. Kadangi jis yra vos už keliolikos centimetrų nuo akių, atstoja 50 colių ekraną žiūrint iš trijų metrų atstumo.

Kol kas jį sunku pavadinti kompiuteriu – greičiau multimedija grotuvas. Patogiausia (bent kaip skelbia gamintojas) juo žiūrėti filmus. Įrenginyje yra 8 GB vietos, tad filmą galima įsirašyti arba atsisiųsti internetu (veikia bevielis WiFi ryšys). Įrenginyje įmontuotas ir judesio detektorius, taigi įvairiais rankų mostais filmą galima sustabdyti, nutraukti, prasukti ir pan.

Na taip, šiuo įrenginiu galima ir naršyti internete, galima prijungti ir pelytę, bet tik pagalvokite, kaip atrodysite… O ir šiaip, žvairumas gali būti neišgydomas.

Visgi jei kas susidomėjo – Upstore.jp jis kainuoja 678 JAV dolerius (1,8 tūkst. litų).
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius