Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitmeninis kodas: pigūs, bet vertingi

Skaitytojų pageidavimu – šįkart „iškoduoti“ pasirinkau kelis naujus, tačiau ne pačius brangiausius mobiliuosius telefonus.
Mobilusis telefonas „LG GS500“.
Mobilusis telefonas „LG GS500“. / Gamintojo nuotr.

Toks skaitytojų siūlymas nenustebino – ką ten galvoti apie prašmatnius įrenginius, kai dugną pasiekusi ekonomika ima kastis gilyn, barstydama paskutinius litus iš kišenės. Tačiau sučiupus bent litą jau galima belstis pas mobiliuosius operatorius, kad šie pademonstruotų, kas naujo nuriedėjo nuo staklių.

Kiekvienas, žinoma, renkasi pagal savo poreikius – vienam labiau patinka mygtukai, kitam lietimui jautrus ekranas; vienam svarbu didelis šriftas, kitam – smulkios detalės; vienas telefoną naudoja tik skambučiams, kitas – ir internetui... Todėl pasirinkau skirtingoms auditorijoms skirtus telefonus.

Gamintojo nuotr./Mobilusis telefonas „Nokia 7230“.
„Nokia 7230“.

Paprastumo įsikūnijimas

Mažas, lengvas, funkcijomis neperkrautas, paprastai valdomas ir su dideliais skaičiais – dažniausiai tokie būna... vyresnio amžiaus pirkėjų poreikiai mobiliajam telefonui. Visus juos puikiai atitinka „Nokia 7230“, kurio jau nedidelė pakuotė rėkte rėkia: „Aš esu tiesiog telefonas.“

Pats aparatas yra nedidelis, tačiau turi ryškų 2,4 colių ekraną – vietą taupo slankioji klaviatūra.
Tiesą sakant, net nustebau jame radęs ne tik galimybę skambinti, rašyti SMS ar klausytis muzikos, bet ir visai patogią interneto naršyklę, el. paštą ir net socialinių tinklų palaikymą (tiesa, gana primityvų). Net Youtube.com klipus žiūrėti galima. O sujungus telefoną „Bluetooth“ ryšiu su kitu įrenginiu (pvz., kompiuteriu ar muzikos grotuvu) galima per išorinius garsiakalbius „transliuoti“ muziką. Tačiau jos galima klausyti ir prisijungus paprastas ausines.

Aišku, yra visi žadintuvai, skaičiuotuvai, radijai, diktofonai, pakanti baterija ir net žemėlapis... Sunku net ką blogo pasakyti. Ai, tiesa, fotokamera silpnoka. Bet čia gi telefonas, ne fotoaparatas...

Kaina – apie 450 Lt.

Visada prisijungęs

Tiems, kuriems „palaikyti ryšį“ reiškia kur kas daugiau, nei keli SMS per dieną ar keli skambučiai per savaitę, LG išleido socialinių tinklų draugu vadinamą „GS500“.

Praėjusį mėnesį prekyboje pasirodęs telefonas su 3 colių lietimui jautriu ekranu orientuojasi į interneto gyventojus. Jame įdiegtos specialios aplikacijos naudoti tokiems socialiniams tinklams, kaip „Facebook“, „Myspace“ ar „Twitter“. Taigi, pavyzdžiui, iškėlus „Facebook“ aplikaciją ant pagrindinio ekrano galima nuolat sekti, ką pastaruoju metu pranešė draugai ar pačiam pranešti kokią svarbią naujieną. Gaila, bet čia pat darytų nuotraukų ar vaizdo įrašų siųsti tiesiai į šiuos tinklus nepavyks – galima nebent kurti el. laišką ar tinklaraščio įrašą „Blogger“ tarnyboje.

Interneto puslapius telefonas varto pakankamai sparčiai, kadangi duomenis gali priimti 3G ryšiu. Bevielio interneto („WiFi“), deja, nėra. Tiesa, naršyklių esu matęs ir patogesnių (pvz., „Opera mini“), bet gal įpratus įmanoma naudotis ir integruotąja.

Telefonas turi tris pagrindinius langus. Viename jų galima išsikelti dažniausiai naudojamas programas, kitame kontaktus, trečiasis skirtas „LG LiveSquare“ – aplinkai, kurioje galima išsikelti svarbiausius draugus ir patogiau su jais bendrauti (greičiau siųsti SMS vienam ar keliems žmonėms, skambinti).

Daugiau kažko ypatingo telefonas kaip ir neturi – na, muzikos grotuvą, ausinių jungtį, „Bluetooth“ ryšį, vidutinišką foto-akį, kelis žaidimus, el. pašto klientą... Be to, išlaikytas LG stilius – neprašmatnus, tačiau solidus.

Kaina – apie 650 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius