Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitmeninis kodas: planšetė iš kitos galaktikos

Didiesiems kompiuterinės technikos gamintojams žengiant į planšetinių kompiuterių rinką, „Samsung“ į ją įšoko su trenksmu, kurio vardas „Galaxy Tab“. Su malonumu pasinaudojau proga jį išbandyti bene pirmasis Lietuvoje.
„Samsung Galaxy Tab“.
„Samsung Galaxy Tab“. / Gamintojo nuotr.

Na gerai, pirmoji jį „kankino“ sesė, kol aš vairavau. Emocijos priminė miegamąjį. Tikras seksas, ne kitaip.

Tenka prisipažinti, panašiai reagavau ir aš. Ir net galvojau vadinti jį garsiojo „iPad“ žudiku, bet sudvejojau, ar tik nebus atvirkščiai. Bent Lietuvoje, kur „Apple“ oficialiai dar nepristatė „iPad“, kitų žaidėjų įžengimas į planšetinių kompiuterių rinką „Apple“ gali būti pražūtingas. Neapsikentę laukti, vartotojai gali tiesiog pasirinkti konkurentų produkciją.

Pavyzdžiui, „Galaxy Tab“. O ką – techninėmis savybėmis jis nenusileidžia „iPad“, tik ekranas mažesnis.

Visgi 17,5 cm įstrižainės aukštos raiškos (1024x600) ekrano pilnai pakanka net filmui žiūrėti. Bent jau kokią dramą ar komediją prieš miegą. Veiksmo filmams juk skirti kino teatrai.

Vienintelis dalykas, kam „Galaxy Tab“ tikrai netinka – tai skambinimas. Pasiimkite 19 cm įstrižainės knygą ir suprasite, kodėl. Kitas dalykas – abejoju, ar kas nešiotųsi tokį „telefoną“ kišenėje.Prietaise įdiegta „Android 2.2“ operacinė sistema, o 1 GHz procesorius užtikrina sklandų darbą. „Galaxy Tab“ be problemų susidorojo su populiariausių vaizdo ir garso įrašų, nuotraukų formatais, taip pat (kitaip nei „iPad“) jis gali nuskaityti PDF failus. O tai reiškia platų knygų, laikraščių ir žurnalų pasirinkimą.

Be abejo, juo galima naršyti ir internete – tai bene pagrindinė jo paskirtis. Prie interneto planšetinis kompiuteris gali jungtis bevieliu WiFi ar 3G ryšiu, vienu metu galima naršyti keliuose puslapiuose.

Kitas privalumas – „Galaxy Tab“ galima vienu metu laikyti įjungtas kelias programas ir, pavyzdžiui, naršant internete ar atrašinėjant el. laiškus klausytis muzikos.

Daug keliaujantiems gali praversti GPS vietos atpažinimas ir navigacija. Turint tokį ekraną nė nereikia žiūrėti į kelią... juokauju.

Fotografuoti ir filmuoti laikant tokį įtaisą rankose gal ir nėra itin patogu, bet jausmas tikrai keistas. Atrodo, lyg vienu metu vaizdą fiksuotum ir jį peržiūrėtum... Vis dėlto nuotraukas jis fiksuoja ganėtinai ryškias ir kokybiškas, bei turi neblogą blykstę. O 3 mln. taškų – optimalus pasirinkimas tarp fotografavimo greičio ir kokybės.

Šiaip „Galaxy Tab“ nėra sunkus – sveria tik 380 gramų. Ir nors jis puikiai telpa į vieną ranką, dirbti patogiau laikant įtaisą abiem rankomis ir rašant abiejų rankų nykščiais.

Apskritai, priekabių rasti sunku – viskas veikia greitai, sklandžiai, vartotojo sąsaja patogi, vaizdas ryškus ir raiškus...

Vienintelis dalykas, kam „Galaxy Tab“ tikrai netinka – tai skambinimas. Keista, aprašyme teigiama, kad tai – mobilusis telefonas... Ir SIM kortelė dedasi, ir skambinimo funkcija yra, bet jis tiesiog tam nėra pritaikytas. Pasiimkite 19 cm įstrižainės knygą ir suprasite, kodėl. Kitas dalykas – abejoju, ar kas nešiotųsi tokį „telefoną“ kišenėje.

Na, ir elementas. Sunku pasakyti, kiek jis laikys vienu įkrovimu – aš pats tiek neištvėriau. Galiu užtikrinti, kad 5 valandas nepaliaujamo maigymo, filmų žiūrėjimo, naršymo internete ir t.t. „Galaxy Tab“ tikrai ištvers ir dar laikysis. Kitą dieną jis „pasidavė“ tik po dar trijų valandų. Gamintojas skelbia, jog elemento pakaks 7 val. darbo.

O dabar laikykitės už kėdės...

Kaina – apie 2,8 tūkst. Lt. Lietuvoje laukiama spalio pabaigoje.

Alternatyva

Lietuvoje neseniai pasirodė dar vienas planšetinis kompiuteris „Dell Streak“: 12,7 cm įstrižainės lietimui jautrus ekranas, 1 Ghz procesorius, 512 MB operatyviosios atminties, 16 GB vietos, WiFi, 3G ryšys, GPS, „Android 2.2“ operacinė sistema. Jo kaina apie 2 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius