Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitmeninis kodas: žiemos belaukiant

Anądien šnekėjau su Suomijoje besimokančia drauge. Sakė, ten daug lyja, prikritę lapų, šalta, bet dar nesninga. Kaip ir Lietuvoje. Gal tai ženklas, kad pas mus žiema bus šalta, kaip ten, giliau šiaurėje?
Šalta!
Šalta! / Laikraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 1 Žiema

Man pirmasis artėjančios žiemos ženklas – žemę nugulę supuvę lapai. Po kelių pirmų čiuožtelėjimų suvokiu, kad netrukus bus gerokai slidžiau, mat puvinį pakeis ledas.

Reiks ieškoti striukės, žieminių „kerzų“, pirštinių, šaliko... Aišku, žiema turi ir pliusų (šilumininkai pritariamai linksi), bet aš matau tik minusus.

Vienas didžiausių – tai, kad grįžus į šiltą patalpą dar keliolika minučių turi šildyti rankas, kad pirštai pradėtų „klausyti“. O ką daryti, jei reikia skubiai parašyti tekstą? Arba – dar blogiau – ką daryti interneto portalų žurnalistams, kuriems kiekviena sekundė brangi, o veiksmas vyksta lauke? Aš siūlyčiau išbandyti „USB heating gloves“ („USB šildomas pirštines“), kurias už 22 JAV dolerius (56 litus) siūlo įsigyti „Gawker Media“. Pirštinės panašios į tas, kurias mūvi turgaus prekeiviai, tik su USB jungtimi. Ją įjungus į kompiuterį, vilnonės pirštinaitės sušyla ir „taipinti“ kur kas smagiau. Yra ir moteriškų.

Daugiau dirbantys pele (pvz., dizaineriai) gali neliūdėti – Gadget4all.com „vos“ už 14,5 JAV dolerio (37 litus) siūlo šildomą pelės kilimėlį (man jis panašesnis į urvą).

Greita kava

Bet aš manau, kad niekas geriau nesušildo, kaip artimo mei... tai yra, kaip kavos puodelis. Todėl pamačius mini kavos kombainą „Desktop Coffee Maker“ svetainėje Firebox.com net seilė nutįso. Čia ne koks kavos kombainas – tik paprastas, nedidelis aparatėlis, mokantis virti kavą. Tik spusteli mygtuką ir viskas, nereikia net akių nuo monitoriaus atitraukti.

Tiesa, jis ne iš pigiųjų – kainuoja 20 svarų (apie 90 litų). Pakrapštęs piniginę pagalvojau, kad nenuskursiu užsisakęs ir… manęs paprašė antra tiek už pristatymą. Taigi dar kurį laiką gersiu kavą iš pakelio.

Darbas ir sportas

Yra ir dar viena išeitis sušilti – sportuoti. Štai JAV ir Kanadoje prekiaujama treniruokliu „Walkstation“, kuris leidžia vienu metu eiti ar bėgti ir dirbti kompiuteriu (boso įsakymas „dirbk greičiau“ ten įgavo naują prasmę...). Vienas toks treniruoklis kainuoja 4 tūkstančius JAV dolerių (10,3 tūkst. litų), jų jau nupirkta per 400.

Dirbant šiuo treniruokliu pravers ir dar vienas, sakyčiau, prabangus daiktas – „Yamaha“ grotuvas „BodiBeat“. Jis unikalus tuo, kad muziką pritaiko pagal bėgimo ritmą. Žodžiu, lėtai bėgantys klauso repo, o greitai – techno muzikos. Dar jis išsiskiria savo kaina – 300 JAV dolerių (770 litų). Ai, aš gal pats kaip nors prisitaikysiu...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius