Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„SoundCloud“: populiariojo muzikos „debesies“ galimybės

„SoundCloud“ – tai patogi muzikos kūrinių talpinimo ir viešinimo internete paslauga, supaprastinusi painų muzikos dalinimosi procesą.
Mergina klausosi muzikos
Mergina klausosi muzikos / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Internetas Muzika

Ši „debesų“ paslauga tapo populiari dėl savo paprastumo, greičio ir mobilumo, nes įkeltus muzikos failus galima pasiekti iš bet kurio kito kompiuterio ar net išmaniojo telefono.

Susipažinkime su muzikos paslauga „SoundCloud“.

Jos šaknys glūdi Berlyne, Vokietijoje. 2007 metų rugpjūtį pasauliui pristatytos paslaugos pagrindinis tikslas – padėti žmonėms, dirbantiems muzikos srityje, kuo lengviau ir greičiau pasidalinti muzikiniais failais.

„SoundCloud“ paslauga skirta trijų tipų žmonėms:

  • melomanams, kurie tiesiog nori pasiklausyti kitų įkeltos muzikos;
  • žmonėms, kurie nori pasidalinti kitų sukurta muzika ar jiems patinkančiais kūriniais;
  • muzikos kūrėjams, kurie nori paviešinti savo naujus kūrinius, jų perdirbinius.

Tiek pradedančiajam, tiek patyrusiam muzikantui „SoundCloud“ yra labai naudinga, nes čia jų įkeltus kūrinius gali pamatyti ir perklausyti daugybė žmonių, o investuoti daug nereikia. „SoundCloud“ paslauga visiškai legali. Tikriausiai, tai vienintelė muzikos paslauga, kuri labiau saugo muzikos industriją, nei ją griauna.

Savybės:

  • muzikos failų dalinimasis;
  • greitas failų persiuntimas (lyginant su el. paštu ar kita failų persiuntimą palaikančia tarnyba);
  • pigiau, nei įrašyti muzikos kūrinius į kompaktinius diskus ir juos platinti.

Naudojimas ir patogumas

„SoundCloud“ svetaine naudotis patogu. Lengva įkelti ir siųsti norimus failus pasirinktiems žmonėms. Kiekvienam įkeltam kūriniui galima pritaikyti atskirus privatumo nustatymus, suteikti prieigą tik tam tikriems žmonėms. Tiems, kurie pirmą kartą naudojasi paslauga, yra sukurtos labai patogios ir išsamios instrukcijos, kaip teisingai pateikti kūrinius.

Registracija

Pagrindinis dalykas registracijos procese yra slapyvardis. Jį pasirinkti reikia labai atidžiai, nes jis bus rodomas „SoundCloud“ profilio internetiniame adrese (pvz., Soundcloud.com/idebesis). Venkite ilgų ir į jau esančius panašių slapyvardžių.

Yra galimybė užpildyti ir savo asmeninės informacijos laukelius, tačiau tai nėra būtina, norint sėkmingai užbaigti registracijos procesą. Registracijai taip pat reikės ir aktyvaus el. pašto adreso.

Kaina

„SoundCloud“ nemokamai leidžia įkelti muzikos kūrinius, kurių bendra trukmė neviršija 120 minučių. Už papildomas minutes reikia mokėti. Pavyzdžiui, už 29 eurus per metus leidžiama įkelti iki 240 minučių, o už 250 eurų – net 36 valandas. Visi mokami planai vartotojams suteikia ir papildomų funkcijų.

Išvada

Daugelis lietuvių ir užsienio muzikos kūrėjų jau naudojasi šia paslauga. Ja galima greitai, patogiai ir mažomis sąnaudomis paviešinti muzikos kūrinius, jais dalintis.

Nors norint patalpinti daugiau kūrinių „SoundCloud“ teks primokėti, tačiau paslauga vilioja savo paprastumu bei suderinamumu. Ši muzikos „debesų“ paslauga yra idealus pasirinkimas muzikos kūrėjams bei jų gerbėjams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius