Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Steve'as Wozniakas: dauguma „Apple“ darbuotojų daugiau niekada nedirbtų Steve'ui Jobsui

Ne paslaptis, kad Steve'o Jobso reputacija „Apple“ yra prieštaringa. Beveik nėra žmonių, kurie geriau žinojo, koks buvo Steve'as Jobsas, nei vienas „Apple“ įkūrėjų Steve'as Wozniakas. Duodamas interviu „Milwaukee Business Joural“ S.Wozniakas aptarė abi S.Jobso puses – protingo verslininko ir reiklaus vadovo.
Vienas iš „Apple“ įkūrėjų Steve'as Wozniakas
Vienas iš „Apple“ įkūrėjų Steve'as Wozniakas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„S.Jobsas labai keitėsi per tą laiko tarpą, kai jį pažinojau“, – sako S. Wozniakas. Pasak jo, S.Jobsas labiausiai pasikeitė tada, kai įkūrė „Apple“ – tuomet jis tapo tuo žmogumi, kuris norėjo savo gyvenime atrasti formulę ir norėjo būti svarbus.

S.Wozniakas bėgant metams stebėjo S.Jobso evoliuciją ir mokėsi, kaip valdyti verslą, kaip save pristatyti publikai ir kaip inžinierių sukurtą kompiuterinę įrangą paversti rinkos produktais. Nekyla klausimų apie S.Jobso įkvėpimą, tačiau dėl to kentėjo jo santykiai su darbuotojais.

„Beveik visi iš mano geriausių „Apple“ dirbančių draugų, kūrybingiausių žmonių, kurie dirbo su „Macintosh“, sako, kad niekada daugiau nebedirbtų S.Jobsui, – pasakoja S.Wozniakas. – Darbas S.Jobsui iš tiesų buvo toks blogas.“

Tiesa, pasak S.Wozniako, nepaisant šiurkštumo, S.Jobsas gerbė savo darbuotojus. Jeigu inžinieriai tikėjo savo idėja, jie turėjo už ją kovoti, o tie, kurie nepasiduodavo spaudimui, buvo vertinami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius