-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sudarytas populiariausių piratinių žaidimų sąrašas

Pačiu populiariausiu nelegaliai iš interneto parsisiunčiamu 2009-ųjų kompiuteriniu žaidimu tapo šaudyklė „Call of Duty: Modern Warfare 2“, pranešė „Torrent Freak“.
„Call of Duty: Modern Warfare 2“
„Call of Duty: Modern Warfare 2“ / modernwarfare2.com

Šią šaudyklę, skirtą žaidimų kompiuteriams „Xbox 360“ ir asmeniniams kompiuteriams, iš viso vartotojai nelegaliai parsisiuntė 5,07 mln. kartų. Vien žaidimo versija, skirta asmeniniams kompiuteriams ir išleista vos 2009 metų lapkritį, jau nelegaliai parsisiųsta 4,1 mln. kartų.

Antroje vietoje tarp žaidimų, skirtų asmeniniams kompiuteriams, atsidūrė trečioji žaidimo „The Sims“ dalis, kurią piratiškai parsisiuntė 3,2 mln. vartotojų. Į populiariausių tarp piratų žaidimų, skirtų asmeniniams kompiuteriams, penketuką taip pat pateko „Prototype“, „Need for Speed: Shift“ ir „Street Fighter IV“.

„Xbox 360“ savininkai dažniausiai iš interneto vogė „Modern Warfare 2“ (970 tūkst. parsisiuntimų). Antroje vietoje liko „Street Fighter IV“ (840 tūkst. parsisiuntimų), o trečioje – „Prototype“ (810 tūkst. parsisiuntimų). Į penketuką taip pat pateko „Dirt 2“ ir „UFC 2009 Undisputed“.

Be to, „Xbox 360“ kompiuteriams skirta žaidimo „Modern Warfare 2“ versija pernai buvo populiariausia JAV ir vertinant pagal legalų pardavimą. Iki gruodžio 15 dienos šios šalies teritorijoje buvo parduota 4,2 mln. legalių žaidimo kopijų.

„Wii“ žaidimų kompiuterių savininkai daugiausia kartų nelegaliai siuntėsi žaidimą „New Super Mario Bros.“ – iš interneto parsisiųsta 1,15 mln. piratinių šio žaidimo kopijų. Taip pat tarp piratų buvo populiarūs žaidimai „Punch-Out!!“, „Wii Sports Resort“, „The House of the Dead: Overkill“ bei „Mario Power Tennis“.

Pažymėtina, kad piratavimo mastai per 2009-uosius smarkiai išaugo. 2008-aisiais populiariausias tarp piratų žaidimas „Spore“ nelegaliai parsisiųstas buvo tik 1,7 mln. kartų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius