Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Technologijų paroda CES 2014: nuo 38 dolerių kainuojančių planšečių iki automobilių su lazerių žibintais

Milžiniški televizoriai, automobiliai lazeriniais žibintais, pigūs planšetiniai kompiuteriai ir daug kitų naujovių – visa tai išvysime šįmet Las Vegase sausio 7–10 dienomis vykstančioje technologijų parodoje Consumer Electronics Show (CES). Kokie produktai šįmet turėtų labiausiai traukti lankytojų dėmesį, apžvelgia „Information Week“.
LG „G Flex“ išmanieji telefonai
LG „G Flex“ išmanieji telefonai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šįmet vykstančioje technologijų parodoje tikimasi sulaukti maždaug 150 tūkst. technologijų smalsuolių iš viso pasaulio. CES jau kuris laikas diktuoja svarbiausias šių dienų technologijų madas. Pavyzdžiui, praėjusiais metais CES parodoje pirmąjį telefoną su lenkto ekrano technologija pristatė „Samsung“, o šįmet tikimasi lenktų telefonų sulaukti iš daugelio didesnių išmaniųjų gamintojų.

Čia šįmet lankytojų dėmesį trauks ne tik produktai, bet ir tokie pranešėjai kaip „Yahoo“ vadovė Marissa Mayer ar „Cisco“ vadovas Johnas Cambersas.

Išmanieji automobiliai, 3D spausdinimas, įvairūs prietaisai sportui – visa tai pernai pristatyta CES parodoje ir šįmet taps vienomis perkamiausių technologijų prekių.

Parodoje technologijas ir išradimus ketina pristatyti daugiau nei 3 tūkst. dalyvių.

Čia šįmet lankytojų dėmesį trauks ne tik produktai, bet ir tokie pranešėjai kaip „Yahoo“ vadovė Marissa Mayer ar „Cisco“ vadovas Johnas Cambersas.

CES 2014 bus pristatytos tokios technologijos, kurios ateityje pakeis pasaulį. Štai kelios technologijos, kurios šįmet parodoje turėtų sulaukti daugiausiai dėmesio.

Pigūs planšetiniai kompiuteriai

Viena iš šių metų technologijų madų turėtų būti pigūs planšetiniai kompiuteriai. „Apple" taikosi į pasiturinčius pirkėjus, o kitos bendrovės siūlo pigesnius modelius. „Acer“ pranešė pristatanti dvi pigias su „Android“ veikiančias planšetes: „Iconia“ – A1-830 ir „Iconia B1-72“. Pirmoji turi 7.9 colio (20 cm) 1024 x 768 pikselių raiškos ekraną, 1 GB darbinės atminties, 16 GB talpą „debesyse“ ir „Intel Atom“ 1.6-GHz procesorių. Gamintojai žada, kad pakrovus kartą planšete galima naudotis 7 valandas, o jos kaina sieks 180 dolerių.

Kuklesnės, kainuosiančios 130 dolerių, „Iconia B1-72“ ekranas sieks 7 colius (17,8 cm) ir turės 1.3-GHz dviejų branduolių procesorių. Žadama, kad „Iconia B1-72“ nuo įkrovimo turėtų veikti 5 valandas.

Kiti gamintojai žada pristatyti ir dar gerokai pigesnių modelių. „Datawind“ pademonstruos su „Android“ operacine sistema veikiančią planšetę „UbiSlate“, kuri kainuos vos 38 dolerius. „Datawind“ tvirtina, kad įrenginio pardavimai jau viršijo „iPad“ pardavimus Indijoje.

„Samsung“ planšetė

Įvairūs pranešimai žiniasklaidoje skelbia, kad „Samsung“ šįmet CES parodoje turėtų pristatyti naują produktą. Analitikai spėja, kad iki naujojo flagmano „Samsung Galaxy S5” pristatymo „Samsung“ palauks bent jau vasarį vyksiančios „Mobile World Conference“.

Tačiau tikimasi, kad CES „Samsung“ gali pristatyti 10.5 colio įstrižainės planšetę, kuri bendrovei leistų sėkmingai konkuruoti su „Apple iPad Air“.

Dideli, lenkti ir ypač aukštos raiškos televizoriai

TV gamintojai 4K raiškos televizoriams pranašauja didesnę sėkmę, nei 3D televizoriams.

LG ir „Samsung“ patvirtino, kad į CES atveš lenktus itin aukštos raiškos 4K TV ekranus. Abiejų televizorių plotis viršija du metrus, abu jie turi 5120 x 2160 p raišką ir vaizdą atspindėti turėtų keturis kartus labiau nei dabartiniai 1080p televizoriai.

Didžiausieji išlenkti televizoriais turės lenkto stiklo LED technologiją, tačiau OLED ekranai taip pat užims svarbią vietą prabangių TV segmente. LG patvirtino pristatysianti televizorius su 55x75 colių OLED ekranais.

TV gamintojai 4K raiškos televizoriams pranašauja didesnę sėkmę nei 3D televizoriams.

Kompiuteriai, kurie veikia ne su „Windows“

Kalbama visai ne apie „Mac Pro“.

LG jau pranešė, kad pristatys kompiuterius, kurie įmontuoti kartu su procesoriais. Į „iMac“ panašus kompiuteris veikia su „Chrome“ operacine sistema, turi 21.5 colių (55 cm) įstrižainės 1080 p raiškos ekraną su 2 GB darbinės atminties ir veikia su „Intel Celeron“ procesoriumi.

Apie kainą kol kas kalbėta nebuvo, tačiau manoma, kad šis įrenginys gali patekti į „biudžetinių" kategoriją.

Nešiojami įrenginiai

Nešiojami įrenginiai, kaip išmanieji laikrodžiai ar „Google“ akiniai bus viena pagrindinių temų šių metų CES parodoje.

Nešiojami įrenginiai, kaip išmanieji laikrodžiai ar „Google“ akiniai bus viena pagrindinių temų šių metų CES parodoje.

Kai kurie į sportą orientuoti startuoliai ketina pristatyti secialias apyrankes, kurios rinks duomenis apie žmogaus veiklą, pavyzdžiui – nubėgtą atstumą ir t.t., ir informaciją programėlės pagalba perduos į išmanųjį telefoną.

Pasak žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos, didesnės įmonės, kaip LG, taip pat ketina pristatyti nešiojamų įrenginių – sporto sekimo apyrankę, kuri leis sporto progresą stebėti išmaniajame telefone.

„Sony“ taip pat ketina pristatyti naują išmanųjį laikrodį.

Automobiliai su lazerių žibintais

Būtent tokią technologiją turintį automobilį ketina pristatyti „Audi“ – „Sport Quattro Laserlight", beveik identišką šįmet pristatytam „ Sport Quattro“

Pagrindinis priekinės dalies akcentas – atpažįstami „Quattro“ stiliaus sudvejinti priekiniai žibintai, kuriuose išdėstyti segmentiniai matrix LED diodai ir lazeriniai šviesos šaltiniai. „Matrix LED“ sistema skleidžia artimąsias šviesas, o lazeris – tolimąsias.

Lazeriniai šviesos šaltiniai labai smulkūs – jų skersmuo siekia tik keletą mikronų. Tačiau, iš jų sudarytas šviesos elementas patikimai suformuoja vienalytį iki 500 m ilgio šviesos spindulį, 3 kartus šviesesnį ir apšviečiantį du kartus didesnį atstumą, nei šiuo metu naudojami LED tolimųjų šviesų žibintai. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius