-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas sustabdė antstolio reikalavimus blokuoti lažybų tinklalapius

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas patenkino interneto tiekėjų prašymą sustabdyti antstolio veiksmus, kuriais buvo reikalaujama, kad telekomunikacijų bendrovės vartotojams užblokuotų prieigą prie lažybas internetu teikiančių užsienio tinklalapių.
Lažybos internetu.
Lažybos internetu / 15min.lt nuotr.

Prieiga prie kelių svetainių, siūlančių lažybas internetu, turėjo būti uždrausta dar liepos pradžioje, kuomet teismas patvirtino laikinąsias apsaugos priemones. Tačiau jie vis dar yra laisvai prieinami.

Interneto tiekėjai teigė neturintys techninių galimybių užblokuoti prieigą prie tam tikrų interneto tinklalapių – esą tai pareikalautų milžiniškų investicijų. Dalis interneto tiekėjų kreipėsi į teismą prašydami išaiškinti, kaip jie turėtų vykdyti šią teismo nutartį.

Be to, kai kurie interneto tiekėjai paprašė teismo sustabdyti antstolio veiksmus, kuriais buvo reikalaujama uždrausti prieigą prie lažybų tinklalapių.

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas pritarė tokiam interneto tiekėjų prašymui. Tai naujienų portalui 15min.lt patvirtino bendrovių TEO LT ir „Bitė“ atstovai.

„Praėjusią savaitę teismas patenkino „Bitės“ prašymą sustabdyti antstolių veiklą dėl lažybų svetainių blokavimo“, – 15min.lt sakė „Bitė Lietuva“ atstovė spaudai Raminta Rimkienė.

Panaši pati nutartis pasiekė ir TEO LT. „Teismas nusprendė sustabdyti antstolio veiksmus ir atsižvelgė į mūsų argumentus, kad teismo nutarimas dėl svetainių blokavimo TEO LT nėra taikomas, nes mes netalpiname tų svetainių, ir kad techniškai nėra įmanomas efektyvus svetainių blokavimas“, – 15min.lt sakė TEO LT atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Anot jo, nutarime nėra rašoma, ar teismą įtikino abu, ar kuris nors vienas argumentas.

„Taigi antstolio veiksmai yra sustabdyti. Ir mes toliau laukiame teismo išaiškinimo dėl mūsų pirmojo kreipimosi, kur prašėme paaiškinti, kam yra taikytinas nuosprendis ir kokiomis priemonėmis jį įmanoma vykdyti“, – sakė A.Bubnelis.

Vadina „procesiniu veiksmu“

Lietuvos lažybininkams byloje atstovaujančios advokatų kontoros „Nordia Baublys & Partners“ teisininkas Karolis Vinciūnas situaciją piešė kiek kitaip.

Čia yra tik procesiniai veiksmai, jokio sprendimo teismas nepriėmė, jis paprasčiausiai sustabdė bylos nagrinėjimą tol, kol nebus Vilniaus apygardos teismo išaiškinimo, – sakė K.Vinciūnas.Jis patvirtino, jog dauguma interneto tiekėjų, kurių buvo prašoma taikyti laikinąsias apsaugos priemones užblokuojant prieigą prie tam tikrų užsienio lažybų svetainių, kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą dėl nutarties išaiškinimo. Šis teismas nutartį, kaip manoma, turėtų paskelbti rugsėjį.

Anot K.Vinciūno, kadangi operatoriai nevykdė antstolio reikalavimų ir neužblokavo prieigos prie lažybų tinklalapių, antstolis kreipėsi į teismą prašydamas taikyti baudą dėl nutarties nevykdymo. „Šie antstolio veiksmai gali būti skundžiami apylinkės teismui. Šiuo atveju apylinkės teismas procesiškai privalo sustabdyti bylos dėl baudos skyrimo nagrinėjimą tol, kol apygardos teismas nepateiks išaiškinimo. Čia yra tik procesiniai veiksmai, jokio sprendimo teismas nepriėmė, jis paprasčiausiai sustabdė bylos nagrinėjimą tol, kol nebus Vilniaus apygardos teisme išaiškinta, kaip ir kam minėta nutartis turi būti vykdoma“, – 15min.lt sakė K.Vinciūnas.

Anot teisininko, šiuo metu svarbiausia sulaukti Vilniaus apygardos teismo išaiškinimo. Beje, jį dar bus galima skųsti apeliaciniam teismui. „Kadangi ta visa didelė byla apaugo įvairiomis šalutinėmis bylomis, visos šalutinės bylos yra sustabdytos“, – sakė K.Vinciūnas.

Artėjant krepšinio čempionatui – nauji tyrimai

Artėjant Pasaulio krepšinio čempionatui, teisėsaugos institucijos ketina nupūsti dulkes nuo tyrimų dėl užsienyje veikiančių lažybų bendrovių, teikiančių paslaugas internetu.

Anot K.Vinciūno, Vilniaus apygardos prokuratūrai bei policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriams yra pateikta „daug medžiagos“, kuri dar yra analizuojama. „Yra atnaujinti ikiteisminiai tyrimai tiek pagal baudžiamojo kodekso straipsnius atitinkamus, tiek pagal administracinės teisės pažeidimo kodeksą. Manau, kad tam tikros baudos ir sankcijos bus taikomos ir iš šitų institucijų. Ne tik operatorių, bet ir tinklalapių, kuriuose yra talpinama azartinių lošimų reklama, atžvilgiu“, – sakė K.Vinciūnas.

Dėl lažybas internetu siūlančių svetainių blokavimo į teismą kreipėsi asociacija „Lažybų organizatorių aljansas“ ir bendrovės „TopSport“ bei „Orakulas“. Ieškinio suma – daugiau nei 1 mln. Lt.

Vilniaus apygardos teismas dar liepos pradžioje paskelbė laikinąsias apsaugos priemones, leidžiančias blokuoti prieigas prie svetainių www.bwin.com, www.unibet.com, www.triobet.com, www.sportingbet.com ir www.bet365.com. Taip pat leista areštuoti įmonių, kurioms priklauso svetainės, kilnojamąjį ir nekilnojamąjį turtą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius