Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Twitter“ atsisakė 10 mlrd. JAV dolerių iš „Google“

Žiniasklaidoje vis dažniau pasigirsta kalbų apie galimą „Twitter“ kompanijos pardavimą kitam dideliam rinkos žaidėjui, ir kaskart potenciali pardavimo ar pasiūlymo suma vis didėja. Šįkart kalbama jau apie 10 mlrd. JAV dolerių.
„Twitter“
„Twitter“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Žurnalas „Fortune“ praneša, kad „Twitter“ pastaruoju metu atsisakė dviejų stambių pasiūlymų: „Facebook“ už trumpųjų žinučių servisą siūlė 2 mlrd. JAV dolerių, o „Google“ – net penkis kartus daugiau.

Bet ir toks pasiūlymas nesuviliojo bendrovės savininkų, nes jie vis dar jaučia „Twitter“ perspektyvą ir potencialų dar didesnį augimą.

Kyla klausimų, kodėl „Twitter“ atsisakė tokio stambaus sandorio. Šiuo metu kompanija oficialiai vertinama maždaug 3,7 mlrd. JAV dolerių, tačiau mikrotinklaraščių banga ir mada gali pradėti smukti, o tuomet jau bus sunkiau išsilaikyti rinkoje ir, tuo labiau, brangiai parsiduoti. Ypač turint omenyje tai, kad „Twitter“ dar negauna pelno, o generuoti pajamas jiems sekasi sunkiai.

Galima prisiminti, jog korporacija „Microsoft“ kadaise siūlė „Yahoo“ 44,6 mlrd. JAV dolerių, bet ši pasiūlymą atmetė. Šiandien „Yahoo“ yra verta pusės tiek.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius