Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Uber“ pažadėjo nebenaudoti slaptos programos, leidžiančios išvengti policijos

JAV pavėžėjimo paslaugas teikianti bendrovė „Uber“ pažadėjo nebenaudoti slaptos programos, leidžiančioms vairuotojams išvengti problemų, tokių kaip vietos pareigūnų organizuojami reidai, per kuriuos gaudomi taisyklių pažeidėjai.
„Uber“ automobiliai
„Uber“ automobiliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Reidas „Uber“

Praėjusią savaitę kilo naujas skandalas, kai laikraštis „The New York Times“ paskelbė, jog bendrovės vairuotojai naudoja programą „Greyball“. Pasak leidinio, ja buvo siekiama pergudrauti pareigūnus įvairiose pasaulio šalyse, kur veikia „ Uber“ paslaugos.

„Pradėjome peržiūrėti skirtingus būdus, kuriais ši technologija buvo iki šiol naudojama, – sakė „Uber“ vyriausiasis saugumo vadovas Joe Sullivanas. – Be to, mes griežtai draudžiame vairuotojams naudoti šią programą išvengti priežiūrios tarnybų veiksmų.“

Jis pridūrė, kad dėl to, kaip yra sukonfigūruotos „Uber“ sistemos, „prireiks šiek tiek laiko užtikrinti, kad šio draudimo laikomasi“.

Anksčiau „ Uber“ skelbė, kad šis įrankis naudojamas miestuose, kur bendrovei nėra draudžiama veikti, o pagrindinis jo tikslas – apsaugoti savo vairuotojus nuo konkurentų, besinaudojančių išmaniųjų telefonų programėle, kad sutrukdytų bendrovei teikti pavėžėjimo paslaugas.

"Ši programa atmeta pavėžėjimo prašymus iš nesąžiningų vartotojų, pažeidžiančių mūsų naudojimo taisykles", – naujienų agentūrą AFP elektroniniu paštu informavo vienas „ Uber“ atstovas.

„Tai asmenys, siekiantys fiziškai pakenkti vairuotojams, konkurentai, norintys sutrukdyti mūsų veiklai, arba oponentai, susidedantys su pareigūnais slaptiems "reidams", per kuriuos siekiama pagauti vairuotojus“, – pridūrė jis.

„ Uber“ teigimu, ši programa buvo naudojama vietovėse, kur vairuotojai baimindavosi dėl savo saugumo, ir tik „retais“ atvejais – kad išvengtų teisėsaugos.

„The New York Times“ straipsnyje teigiama, kad „Greyball“ įranga buvo naudojama keliose šalyse. Leidinys taip pat citavo kelis esamus ir buvusius kompanijos darbuotojus, kurių vardai nebuvo atskleisti.

Straipsnyje teigiama, kad „Greyball“ tėra dalis didesnės programos, turinčios atskleisti asmenis, bandančius „pažeisti „ Uber“ naudojimo taisykles“. Be to, šiai programai esą pritarė kompanijos teisininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius